Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Edilul din Cernavodă, lovit de un preot și o femeie. Agresorii, reținuți

ro

24 May, 2024 22:32 872 Marime text
Agresorii primarului de la Cernavodă, Liviu Negoiţă, au fost reţinuţi de poliţişti în această seară.

Ei își vor petrece următoarele  24 de ore în arest, scrie stiripesurse.ro. 

În presă au apărut imagini cu un preot din Cernavodă, care l-ar fi agresat fizic pe primar.

Ce spune Primarul

Edilul Liviu Cristian Negoiță a dezvăluit că agresiunea a avut loc pe stradă, în timp ce se întorcea spre domiciliu. Acesta acuză că slujitorul bisericii l-ar lovit cu piciorul, iar apoi acesta i-ar fi aplicat o lovitură peste mâna cu care ținea telefonul cu care ar fi încercat să înregistreze momentele agresiunii. Potrivit spuselor lui Negoiță, în scandal ar fi fost implicată și o femeie.

Alaltăseară, la ora 21:15, am plecat din primărie, în drum spre casă, unde locuiesc la 300m distanță, iar doi indivizi – un preot și o femeie au început să mă agreseze fizic pe tradă cu pumnii și picioarele. Eu am scos telefonul, să înregistrez agresiunea, dar au dat cu dispozitivul de pământ până l-au spart. Întreg evenimentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere amplasate în perimetrul unde s-a petrecut evenimentul. Ieri dimineață, m-am prezentat la Parchet, unde am depus o plângere și, ulterior, la Arhiepiscopie unde am depus încă o plângere. Astăzi, am fost audiat de către Parchet și urmează să așteptăm căile legale. Nu este normal să se ajungă să fiu agresat pe stradă.”, a spus primarul.

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului

Hristos a înviat! În legătură cu situația de la Cernavodă Arhiepiscopia Tomisului precizează că preotul Florian Bărbulescu se află în prezent sub ancheta Centrului Eparhial, fiind suspendat de la slujire. Regretăm evenimentul produs și așteptăm ca autoritățile în drept să își îndeplinească datoria. Conform legislației bisericești perioada maximă de suspendare înainte de finalizarea anchetei și începerea procesului canonic este de 30 de zile. În cazul părintelui, este vorba despre suspendarea pe perioada maximă începând de astăzi. ”, a transmis preotul Mircea Pricop, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

PRECIZĂRI:
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Scene de violență în CernavodăPrimarul, lovit de un preot și o femeie. Ce spune edilul Liviu Negoiță


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii