Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanta, luat la „puricat" de mascatii de la Crima Organizata

ro

18 Mar, 2010 22:29 1704 Marime text
Poliţiştii constănţeni de la Crimă Organizată au descins astăzi în Portul Constanţa. Împreună cu vameşii, ei au finalizat verificările asupra containerelor despre care existau suspiciuni că ar fi conţinut marfă de contrabandă, fiind vorba despre ancheta în care româno-vietnamezul Hua Le Duc este bănuit că ar fi pus bazele unui adevărat grup infracţional.

În cursul zilei de azi, în baza autorizaţiei emise de procurorii DIICOT, poliţiştii de la BCCO, împreună cu vameşii, au verificat ultimele containere din cele 80 asupra cărora planau suspiciunile. De menţionat că în dosar este cercetat şi Cristian Adelin Şuta, fost comisionar vamal, devenit între timp prosper afacerist, asociat într-una din firme cu soţia vietnamezului. Concret, anchetatorii spun că reţeaua infracţională ar fi fost condusă de Hua Le Duc şi era constituită din 18 cetăţeni români, moldoveni şi chinezi, care sunt suspectaţi de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani. „Gruparea desfăşura operaţiuni de import pe relaţia China, introducând în ţară produse contrafăcute şi subevaluate, precum şi operaţiuni de expatriere a fondurilor băneşti obţinute în mod ilicit, prin fraudarea bugetului de stat", arată procurorii. Membrii grupului importau mărfuri prin intermediul unor firme fantomă, înfiinţate în acest scop de către cetăţeni asiatici care ulterior părăseau teritoriul României. Potrivit anchetatorilor, documentele erau falsificate, iar valoarea mărfurilor diminuată, fiind astfel eludate taxele vamale aferente. Sumele de bani erau schimbate în valută, sub controlul liderului grupării, şi scoase din ţară pe relaţia Ucraina. Săptămânal, ieşeau din ţară sume de aproape 1.000.000 de dolari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 19 Mar, 2010 00:11 Documentele nu au fost falsificate, doar ca nu s-a verificat bine in prezenta diicotului de la constanta