Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia de frontieră maritimă, apreciată de raportorii PE

ro

25 Feb, 2011 21:51 1013 Marime text

O delegaţie a parlamentului European a vizitat seara trecută Centrul de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră (SCOMAR) al Inspectoratului Judeţean al Poliţei de Frontieră Constanţa, unul din cele mai moderne din Europa.

Din delegaţia, condusă de raportorul Carlo Coehlo, fac parte şi europarlamentarii Ioan Enciu şi Marian Jeam Marinescu precum şi alţi oficiali europeni.

Inspecţia face parte din misiunea pe care raportorii PE o efectuează în Bulgaria şi Romania pentru evaluarea stadiului de pregătire în vederea aderării la spaţiul Schengen.

Prima parte a misiunii, cea din Bulgaria, efectuată în perioada 22-24 februarie s-a încheiat ieri după-amiază la Burgas de unde, din cauza vremii nefavorabile, delegaţia a fost nevoită să se îndrepte spre Romania pe calea rutieră. "Am parcurs drumul de peste 200 kilometri până la Constanţa în aproape şase ore, din cauza infrastructurii defectuoase şi a viscolului", a declarat pentru EVZ europarlamentarul Ioan Enciu, raportorul din umbră asupra aderării Bulgariei şi Romaniei la spaţiul Schengen.


Vizita la Constanţa a fost găzduită de şeful Poliţiei de Frontieră Romane, chestor Ioan Budă şi de comisarul-şef Ioan Truşan, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. SCOMAR Constanţa, a fost vizitat astfel începand cu ora 21.00 şi "poliţiştii de frontieră constănţenii au arătat şi demonstrat oficialilor europeni că Romania dispune de unul dintre cele mai performante sisteme integrate de observare, supraveghere şi control maritim din Europa, suntem în top".

Astăzi dimineaţă delegaţia parlamentului European a ajuns la Bucureşti unde a vizitat terminalul nou din Bucureşti, biroul SIRENE, Ministerul de Interne, aeroportul Henri Coandă Otopeni, urmând ca sâmbătă să ajungă la punctul de trecere frontieră Sculeni, Iaşi, "dacă vremea va permite".

Evaluarea pentru România se încheie sâmbătă seara. Ioan Enciu apreciază că "şi partea bulgară a înregistrat progrese în vederea îndeplinirii condiţiilor de aderare" după ce europarlamentarii au vizitat Centrul de supraveghere martitimă de la Burgas, Centrul de comandă al Poliţiei de Frontieră bulgare, mai multe puncte trecere de frontieră şi terminale aeropurtate.

Delegaţia PE va efectua totuşi o reevaluare în Bulgaria, în data de 21 martie, la punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii