Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politia concediilor medicale, in actiune

ro

10 Jun, 2010 14:27 1068 Marime text

În primele trei săptămâni de control al concediilor medicale reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au depistat 21 de bolnavi care nu se aflau la domiciliu la momentul controlului, cele mai multe cazuri, fiind înregistrate în judeţul Botoşani.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, au fost respinse/suspendate de la plată 51 de certificate medicale, 30 dintre acestea având ca şi consecinţă nerespectarea legislaţiei în vigoare.Restul de 21 au fost cazuri în care bolnavul nu a fost găsit la domiciliu.

În Botoşani au fost descoperite cele mai multe nereguli în ceea ce priveşte absenţa de la domiciliu -din 19 persoane controlate,nouă au lipsit de acasă.

Cele mai multe nereguli la acordarea concediilor medicale au fost găsite în judeţul Bistriţa Năsăud, unde s-a constatat cătoţi ceitrei medici controlaţi nu au respectat prevederile legale privind completarea documentelor. Cu toate că au primit dispoziţii clare de corectare a abaterilor identificate, la a doua fază a controlului, toţi cei 22 medici controlaţi au primit avertismente din cauza nerespectării legislaţiei.

Cele mai "usturătoare" amenzi le-au încasat medicii din Timiş. În prima fază de verificărişase medici au fost amendaţi cu 11.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei, iar în cea de-a doua fază, din 29 medici verificaţi, 16 au primit amenzi în cuantum de 72.500 lei.

ÎnAlba, la primul control mediciiau primit avertisment, iarla cel de-al doilea control, din 24 medici verificaţi, 10 au primit amenzi în cuantum de 50.000 lei.

În judeţulVâlcea, dintre cei 29 medici controlaţi 11 au primit amenzi de 23.000 lei.

În Bucureşti, dintre cei 53 medici verificaţi, doarşapte au încălcat legea şi au primt amenzi în valoare de 35.000 lei. Puţine abateri au fost constatate şi în judeţele Arad, Bacău, Bihor, Cluj, Constanţa, Ilfov, Teleorman, unde nu au fost acordate amenziîn urma verificărilor.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii