Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! Judecătoria Constanța, decizie în cazul lui Dan Diaconescu, fostul patron OTV! (MINUTĂ)

ro

10 May, 2024 15:25 671 Marime text


Dan Diaconescu, fostul patron OTV, trimis în judecată de procurorii din Constanța, pentru act sexual cu un minor, rămâne sub control judiciar!
 
Decizia a fost luată vineri, 10 mai 2024, de magistrații de la Judecătoria Constanța.
 
Totodată, instanța a respins ca neîntemeiată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de către apărătorul inculpatului și a respins, ca neîntemeiată, şi solicitarea apărătorului inculpatului de încetare a obligaţiei de a nu părăsi ţara, de către inculpat.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
MINUTĂ
 

Solutia pe scurt: În temeiul art. 348 raportat la art. 207 alin. (4) din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă în cauză faţă de inculpatul D.C.D. (...), măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată cel târziu până la data de 08.07.2024, potrivit art. 207 alin. (7) din Codul de procedură penală. Respinge ca neîntemeiată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de către apărătorul inculpatului. Respinge ca neîntemeiată şi solicitarea apărătorului inculpatului de încetare a obligaţiei de a nu părăsi ţara, de către inculpat. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și pentru procuror. Pronunţată la data de 10.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală. 

 
Potrivit datelor noastre, magistratul investit cu soluționarea fondului dosarului este Maria Andreea Niţă, de la Judecătoria Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Judecătorii din Constanța îi permit lui Dan Diaconescu să plece în Bulgaria, la Nisipurile de Aur! (MINUTĂ)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii