Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri România Rezultatele privind acțiunile desfășurate de Poliția de Frontieră în perioada sărbătorilor de 1 Mai și Paști

ro

07 May, 2024 13:34 514 Marime text

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Pe toată perioada minivacanței, la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor, iar în funcție de trafic, au fost suplimentate arterele de control în limita infrastructurii fiecărui punct de frontieră. Astfel că tranzitul de persoane și mijloace de transport s-a derulat în condiții normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de așteptare.

În perioada 30 aprilie - 6 mai, prin punctele de frontieră, au efectuat formalitățile de control aproximativ 1.400.000 persoane şi peste 400.000 mijloace de transport, pe ambele sensuri de deplasare.

În continuare, cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 534.000 persoane cu 200.000 de mijloace de transport. Dar și cea cu Bulgaria care a fost tranzitată de 320.000 persoane și 109.000 mijloace de transport.

Referitor la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cel mai tranzitat punct de la granița cu Bulgaria în această perioadă, precizez faptul că în cursul zilei de ieri, când s-a înregistrat cel mai intens trafic pe sensul de intrare în țară din perioada minivacanței, s-a lucrat la capacitatea maximă a punctului, respectiv pe 6 benzi, iar timpul de așteptare la controlul de frontieră nu a depășit 20 de minute. În ultimele 24 de ore, s-au prezentat pentru a intra în țară aproximativ 65.000 de persoane și 19.000 de mijloace de transport.

Trebuie însă precizat faptul că înainte de a intra în țară, persoanele care au venit din Bulgaria în România, au trebuit să se oprească la autoritățile de frontieră din Bulgaria pentru a achita taxa de pod. Aici timpul de așteptare a fost ridicat, ca urmare a faptului că s-a prezentat un număr foarte mare de persoane și mijloace de transport într-un timp foarte scurt.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Române au menținut permanent legătura cu autoritățile de frontieră din Bulgaria, împreună cu care efectuează controlul de frontieră, și au fost dispuse măsuri comune de fluidizare a traficului.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în perioada de referință poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 586 de infracţiuni şi contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 000 lei;
  • Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 133 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 43 cetăţeni români din diferite motive legale.

Totodată, în perioada minivacanței, au fost efectuate peste 35.000 verificări în aplicația eDAC, iar colegii de pe aeroporturi au depistat 5 cetățeni români minori care nu dețineau documentele necesare de călătorie pentru a li se permite ieșirea din țară, precum și 6 cetățeni străini care se aflau în ședere ilegală pe teritoriul României. Aceștia din urmă au fost preluați de colegii de la Inspectoratul General pentru Imigrări în vederea dispunerii măsurilor legale.

În toată această perioadă, Poliţia de Frontieră a acționat în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în special pentru fluidizarea traficului de persoane și mijloace de transport, dar și pentru gestionarea cazurilor apărute.

Citește și:
România Mai mulți cetățeni străini și minori depistați cu nereguli pe aeroporturi în ultima săptămână

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii