Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescari împotmoliţi în plase interzise

ro

04 Jan, 2012 17:24 959 Marime text

În data de 03.01.2011 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Tulcea şi Isaccea, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, au depistat şapte cetăţeni care deţineau plase monofilament şi desfăşurau activităţi de pescuit în mod ilegal.

Oamenii legii au acţionat pe raza localităţii Isaccea unde au surprins o persoană ce ridica o plasă de tip monofilament din fluviul Dunărea, iar alte două persoane în timp ce transportau cu un atelaj hipo patru plase monofilament, în lungime totală de aproximativ 440 metri.

Poliţiştii de frontieră tulceni s-au aflat în jurul orei 14.00 şi pe lacul Zmeica unde au depistat patru persoane care pescuiau cu ajutorul unui năvod, fără a deţine autorizaţie de pescuit.

În urma controlului a fost descoperită şi o cantitate de de peşte din specii diferite (biban, ştiucă şi şalău), care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi de profil.

Plasele monofilament şi năvodul au fost confiscate, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nedeţinere a licenţei/autorizaţiei de pescuit, deţinere şi utilizare a plaselor de tip monofilament fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii