Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul vrea sa adopte bugetul pe 2010 pana la 20 ianuarie

ro

27 Dec, 2009 19:44 800 Marime text

Conducerea Parlamentului urmează să stabilească cel mai probabil marţi, 29 decembrie, calendarul votului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2010, în condiţiile în care proiectul a fost deja transmis, mai multe variante de dezbatere fiind deja discutate în şedinţa Birourilor permanente.

Guvernula transmis pe 24 decembrie la Parlament proiectul Legii bugetului de stat pe 2010 şi pe cel al bugetului asigurărilor sociale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL) a sugerat în şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor ca votul asupra Bugetului de stat pe 2010 să aibă loc până pe data de 16 ianuarie, însă secretarul Biroului Permanent alCamerei, Valeriu Zgonea (PSD), a explicat faptul că parlamentarii au nevoie de timp pentru a face amendamente proiectului de Lege, înainte ca acesta să fie trimis comisiilor de specialitate pentru dezbatere, fapt ce ar însemna prezentarea bugetului în plen cel mai devreme pe 20 ianuarie.

"Nu poţi să le ceri parlamentarilor ca între 30 decembrie şi 3 ianuarie să stea de Revelion şi să facă amendamente, pentru că nu le răspund primarii ca să le dea amendamente, şi nu pot discuta nici cu consiliile judeţene, că bănuiesc că toţi, indiferent de culoare politică, au discuţii cu judeţele lor", a explicat Zgonea, potrivit stenogramele şedinţei Birourilor reunite.

Zgoneaa mai spus că, în aceste condiţii, Parlamentul poate convoca o şedinţa extraordinară pentru a dezbate Bugetul cel mai devreme pe 16 sau 17 ianuarie. "Eu m-am uitat în program şi am discutat şi cu domnul Oltean (Ioan Oltean -n.r.)ieri, şi am spus că termenele sunt atât de strâmte încât mai devreme de 20 ianuarie, indiferent cum ai face, nu se prezintă", a concluzionat Zgonea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii