Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:19 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Situație inedită la malul mării. O femeie, deranjată de tinerii care circulă cu mașinile prin cartier. Propria fiică, printre ei

ro

22 Apr, 2020 00:00 5106 Marime text

Starea de urgență și carantina poate fi dificilă pentru mulți oameni, iar acest lucru se observă cel mai bine acasă, prin modul în care răspund la anumite situații. Un exemplu concret este o femeie din Constanța, care pe lângă faptul că este deranjată de tinerii care merg cu mașinile prin cartier, cât și de faptul că fiica ei pleacă din locuință, motivând că este majoră și răspunde pentru ceea ce face.

„Bună ziua! Credeți că sunt multe controale ale poliției în orașul nostru? Trebuie să vă contrazic deoarece în cartierul Anda Cet și km5 se plimbă tinerii cu mașina fără să îi întrebe nimeni nimic. Au declarații mincinoase și știu că nu îi verifica nimeni. Nu vor să respecte carantina pentru că nu îi interesează dacă se îmbolnăvesc sau nu, dar nu realizează că sunt un pericol. Am în casă un asemenea element. Nu am puterea de a o reține în casă pentru că spune ea e majora și răspunde pentru faptele ei. Poate că dacă ar fi opriți măcar o dată de politie pe stradă și i-ar verifica cred că se mai potolesc. Mie sincer îmi e frică tocmai de aceea am vrut să vorbesc cuiva . Mulțumesc și o zi frumoasa!”, a transmis pentru cotidianul ZIUA de Constanța o femeie.

Psihologii menționează că este foarte greu să intervii într-o astfel de situație, mai ales când vine vorba de relația părinte – copil adolescent.  „Este o perioadă de rebeliune, mai ales în adolescență și imediat cum împlinesc vârsta de 18 ani. Se află la vârsta în care au impresia că totul li se cuvine, că ei știu mai bine și au vârsta necesară pentru a lua propriile decizii”, menționează experții.
În schimb, nu trebuie evitată nici calea legală într-o astfel de situație. Filtrele reprezentanțiilor MAI în teritoriu acționează în zonele importante din județ, însă prin cartiere, tinerii nu respectă întru totul restricțiile. Astfel, populația este îndemnată să apele cu încredere autoritățiile locale în momentul în care sunt încălcate restricțiile impuse de ordonanțele militare, pe perioada stării de urgență.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii