Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt persoane, trimise în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave

ro

04 Feb, 2011 21:01 2028 Marime text

În cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatilor Mircea Spânu, Radu-Adrian Topor, Bogdan-Sorin Spânu, Andrei-Florin Spânu, Eleonora Şerban, Mihaela Nechiforoae, Cristian Balint, Claudiu-Florin Dumitraşcu, toţi suspectaţi de sãvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, pentru desfăşurarea activităţii infracţionale, inculpatii Spînu Mircea şi Spînu Bogdan-Sorin, au preluat şi au înfiinţat mai multe societăţi comerciale, iar prin manopere frauduloase au indus în eroare atât persoane care s-au aflat în subordonarea lor profesională dar şi din afara societăţilor pe care le administrau, astfel că, profitând de naivitatea acestora, i-au determinat sã accepte contractarea de credite bancare, parte din sumele obţinute în aceste condiţii, ajungând la dispoziţia celor doi inculpati.

Totodată, în realizarea rezoluţiei lor infracţionale, inculpatii Spînu Mircea şi Spînu Bogdan-Sorin, au atras în comiterea faptelor penale pe inculpatul Topor Radu-Adrian, fost ofiţer de credite în cadrul unei unităti bancare din mun.Constanta, care le-a oferit sprijinul necesar în vederea executării activitătii infractionale.

Totodată, inculpatii Spînu Andrei Florin, Serban Eleonora, Nechiforoae Mihaela, Bildani Cristian si Dumitrascu Claudiu Florin, împreună cu inculpatii amintiti anterior, folosind adeverinte falsificate în ceea ce priveste vechimea în muncă si veniturile obtinute, au contractat si obtinut credite de nevoi personale care nu le-ar fi fost acordate dacă unitătile bancare creditoare ar fi cunoscut situatia reală a acestora.

Pe parcursul cercetărilor inculpatii au avut un comportament nesincer, acestia nerecunoscând săvârsirea faptelor retinute în sarcina lor.

În urma activitătilor infractionale conjugate ale tuturor inculpatilor a fost produs un prejudiciu în cuantum total de 524.398,66 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii