Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Constanţa face hipodrom şi trei hoteluri la Dor Mărunt. Vezi despre ce societate este vorba

ro

18 Sep, 2011 23:13 3038 Marime text

clip.jpgFirma Petrochem Technologies din Constanţa intenţionează să dezvolte un hipodrom, un centru comercial şi trei hoteluri în comuna Dor Mărunt din Călăraşi, împreună cu Romsilva şi Ministerul Mediulu, pe actualul teren al hergheliei din localitate, valoarea investiţiei fiind de 65 milioane de euro.

"Dorim construirea unui hipordom naţional şi a unui complex turistic care să includă hoteluri, zone de agrement şi baze de echitaţie", a declarat agenţiei Mediafax Cezar Petrescu, proprietarul firmei Petrochem Technologies.

Complexul ar include amenajarea unui hipodrom naţional de trap şi galop cu maxim 20.000 de locuri, o pistă pentru concursurile de sărituri, baze de antrenament şi echitaţie şi o bază separată pentru echitaţie în zona Ogoru-Dor Mărunt.

Separat de amplasamentul propus pentru hipodrom, proiectul prevede un centru comercial, trei hoteluri în apropierea bazei de echitaţie, parcare supraetajată, pistă de biciclete pe o lungime de 30 de kilometri în jurul localităţii Dor Mărunt şi două clădiri de birouri.

Firma deţine 70 hectare de teren extravilan şi aproximativ 2.600 metri pătraţi de teren intravilan în Dor Mărunt, unde vor fi construite birourile şi spaţiile tehnice necesare primei faze a proiectului.

Petrochem Technologies vrea să dezvolte proiectul printr-un parteneriat public-privat, la care Romsilva, proprietarul hergheliei Dor Mărunt şi a terenului să participe cu acestea.

"Începerea discuţiilor cu părţile implicate în proiect, respectiv Romsilva şi Primăria Dor Mărunt, a avut loc în luna mai a acestui an şi sperăm că cel târziu la sfârşitul acestui an Romsilva să declanşeze procedura de iniţiere a parteneriatului public-privat", a spus Petrescu, care estimează valoarea proiectului la 65-66 milioane de euro, investiţie care se va derula în două faze.

Sursa: ZF.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii