Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA avertizeaza Satelitul UARS şi-a schimbat poziţia pe orbită, ar putea lovi şi SUA

ro

24 Sep, 2011 13:17 1200 Marime text

Satelitul de 6 tone care ar fi trebuit să se prăbuşească vineri pe Pământ şi-a încetinit căderea. NASA a anuţat că bucăţi din UARS ar putea lovi Terra în weekend.

Agenţia spaţială americană a precizat că satelitul şi-a schimbat poziţia pe orbită, ceea ce determină o cădere mai lentă. NASA susţine că acum şi Statele Unite sunt în pericol de a fi lovite de resturile satelitului dezafectat.

Printre zonele cu factor ridicat de risc se numără şi nord-vestul Italiei. Experţii au recunoscut că e posibil ca o bucată de satelit să lovească pe cineva.

"Toţi ne-am gândit că probabilitatea ca cineva să fie lovit este foarte scăzută, dar indiciile spun că nu poate fi exclusă", spune William Ailor, expert Corporaţia Spaţială.

Un astronom amator susţine că a surprins deja imagini cu aparatul, în urmă cu o săptămână, în nordul Franţei. Satelitul este de mărimea unui autobuz, dar se va dezintegra aproape în totalitate din cauza frecării cu aerul.

Aproximativ 26 de componente vor ajunge totuşi intacte la sol. Ele cântăresc, împreună, puţin peste 500 de kg, iar cea mai mare bucată va avea, probabil, 150 de kilograme.

www. REALITATEA.NET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii