Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Vasile Blaga crede ca sunt prea multi politisti comunitari (video)

ro

10 May, 2010 01:27 1526 Marime text

vasile_blaga_.jpgÎn România sunt prea mulţi poliţişti comunitari! Este părerea ministrului de Interne, Vasile Blaga, uimit că în sectorul 1 al Capitalei sunt aproape 1.000 de poliţişti locali.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, susţine că România are prea mulţi poliţişti comunitari. Vasile Blaga a pregătit un proiect de lege prin care va stabili numărul de poliţişti comunitari în funcţie de cel al locuitorilor.

"O să se stabilească normativele de personal imediat după aprobarea legii. Se simte pe stradă? Dumneavoastră simţiţi? Eu înţeleg că-s buni în campania electorală. Dacă media europeana spune doi politisti locali la mia de locuitori asta va fi", a declarat Ministrul de Interne, Vasile Blaga.

Blaga a mai spus că numărul poliţiştilor comunitari din Sectorul 1 al Capitalei este foarte mare. Sectorul 1 are 996 poliţişti comunitari şi peste 200.000 de locuitori.

În replică, primarul Andrei Chiliman îi recomadă ministrului Blaga să se ocupe de poliţiştii din subordinea ministerului, nu din subordinea primăriei.

"Domnul Blaga în loc să se ocupe de problemele reale ale poliţiei naţionale, a început să se ocupe de problemele poliţiilor de sector. Habar n-are că sectorul 1 reprezintă 31% din suprafaţa Bucureştiului şi că la numărul de cetăţeni din sector, care sunt 250 de mii la ora actuală, mai sunt cei care tranzitează sectorul, peste 500.000", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

"Nemulţumirea dânsului legată de poliţia locală a Sect 1 vine din campania electorală a domnului prigoană junior. Poliţia comunitară nu l-a lăsat pe acesta să facă lucruri ilegale", a adăugat Chiliman.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii