Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Weekend cu precipitaţii

ro

15 Jan, 2011 14:14 1030 Marime text

Presiunea atmosferică se menţine scăzută în nord-vestul continentului, unde este mult extinsă în suprafaţă depresiunea islandeză, dar şi în nordul Rusiei, unde s-a izolat un nucleu al acesteia. În restul continentului, îndeosebi în sud şi în sud-vest, dar şi în centru, presiunea va creşte în a doua parte a intervalului.

În zona geografică a ţării noastre, presiunea creşte treptat începând din vestul ţării, iar circulaţia va aduce masă de aer şi nori dinspre Europa Centrală.

În aceste condiţii, temporar vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, la început în vest, în centru şi în nord, apoi şi în est. La munte, şi izolat în Transilvania şi în Moldova, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi, trecător, de ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade.

Mâine

Vremea se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade. Cerul va fi mai mult noros ziua, în centrul şi în estul ţării, iar noaptea, în nord, unde izolat vor cădea precipitaţii mixte. La munte va ninge slab. Dimineaţa, izolat în zonele joase, va fi ceaţă.

Poimâine

Creşterea presiunii atmosferice şi circulaţia slabă a aerului vor determina vremea predominant frumoasă, dar şi caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 şi 10 grade. Numai că dimineaţa, în zonele joase, îndeosebi din sud şi din est, se va produce ceaţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii