Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Vanghelie Voi propune organizaţiei PSD Bucureşti excluderea lui Adrian Severin

ro

23 Mar, 2011 19:50 1759 Marime text
03231927-479363965.jpgPreşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a anunţat miercuri după-amiază, într-o declaraţie de presă, că va propune organizaţiei pe care o conduce excluderea europarlamentarului Adrian Severin, ca urmare a acuzaţiilor aduse de reporterii britanici de la 'The Sunday Times', adăugând că o decizie finală va fi luată lunea viitoare în cadrul şedinţei Biroului Executiv al PSD Bucureşti.

Marian Vanghelie a precizat că a intrat în posesia scrisorii trimise de liderul PSD, Victor Ponta, care îi cere acestuia excluderea lui Adrian Severin din partid, acesta fiind membru al filialei PSD sector 4.

Marian Vanghelie îl consideră pe Adrian Severin vinovat din punct de vedere moral şi politic, dar spune că, din punct de vedere juridic, nu doreşte să se exprime până la finalizarea anchetei PE.

Pe de altă parte, liderul filialei PSD Bucureşti susţine că implicarea lui Adrian Severin în actuala situaţie se poate datora şi faptului că "se doreşte eliminarea unor oameni influenţi din rândurile Parlamentului European". El nu a dorit să precizeze cine ar dori această eliminare, afirmând doar că"lucrurile sunt mai complicate". "Adrian Severin nu poate fi păcălit, e un om incomod la Bruxelles. Se pare că vor urma, în perioada următoare, mai multe cazuri", a adăugat Vanghelie.

El a mai spus că a decis ca luni să fie convocat forul de conducere al PSD Bucureşti în prezenţa lui Adrian Severin, subliniind că tot atunci se va lua o decizie în ceea ce îl priveşte pe acesta pe baza hotărârilor deja luate la nivelul BPN al PSD şi la nivelul grupului din PE din care Severin a făcut parte.

Marian Vanghelie a mai spus că va încerca, în şedinţa de luni, să se găsească o soluţie "de a se ieşi din acest impas", adăugând că vinovăţia lui Severin trebuie totuşi dovedită în cazul anchetei aflate în desfăşurare la nivelul PE.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pentru AGERPRES, că i-a transmis miercuri "o adresă" liderului social-democraţilor bucureşteni, Marian Vanghelie, privind declanşarea excluderii europarlamentarului Adrian Severin din Organizaţia PSD sector 4.

Întrebat dacă a primit demisia lui Adrian Severin din PSD, Ponta a spus că nu a primit nimic în acest sens, motiv pentru care i-a transmis o adresă lui Marian Vanghelie pentru a proceda la excluderea eurodeputatului. "Motiv pentru care, i-am făcut adresă lui Marian Vanghelie. I-am prezentat decizia BPN de luni şi să procedeze la excludere", a afirmat Ponta.

Membrii grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) au aprobat miercuri, în unanimitate, excluderea eurodeputatului român Adrian Severin din acest grup europarlamentar, în urma implicării sale în scandalul legat de reporterii britanici de la 'The Sunday Times', care au pretins că sunt lobby-işti şi care le-au propus mai multor membri ai PE plata anumitor sume de bani în schimbul promovării unor amendamente legislative.



Grupul S&D rămâne astfel cu 185 de eurodeputaţi, fiind al doilea grup ca mărime din PE, după grupul popularilor europeni (PPE).

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii