Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majorarea TVA la 24%, publicata in Monitorul Oficial

ro

28 Jun, 2010 22:20 1536 Marime text

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, care prevede şi majorarea taxei pe valoarea adăugată de la 19% la 24% de la 1 iulie, a fost publicată, azi, în Monitorul Oficial.

Din proiectul iniţial de ordonanţă de urgenţă, în actul normativ publicat în Monitorul Oficial nu a mai fost păstrată taxa de solidaritate propusă de Ministerul Finanţelor pentru proprietăţile suplimentare faţă de locuinţa de domiciliu a persoanelor fizice.


Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal, cei care primesc drepturi de autor vor beneficia de deductibilitate de numai 20%, iar restul de 80% din această remuneraţie va fi impozitat cu 16%. În legislaţia iniţială, drepturile de autor erau deductibile cu 40%. Totodată, obligaţia individuală de plată a impozitului pentru drepturile de autor se aplică la o sumă de maximum cinci salarii medii brute.

Alte impuneri prevăzute de actul normativ se referă la tichetele de masă şi cele de vacanţă, care vor fi "taxate doar cu 16%, nu şi cu contribuţii, plătiţi de către angajat". De asemenea, dobânzile bancare vor fi impozitate cu 16%, fie că e vorba despre depozite sau conturi curente.

Şi veniturile din operaţiuni pe piaţa valutară sau monetară vor fi impozitate cu 16%, însă ţinându-se cont de sistemul venituri-pierderi, de diferenţa dintre pierdere şi câştig, cu raportare şi plată trimestriale, cu decont la finalul anului şi cu posibilitatea recuperării pierderii în următorii şapte ani fiscali. Totodată, cota de impozitare pentru câştigurile din jocurile de noroc va fi unificată la 25%, potrivit OUG.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii