Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

László Borbély, prezent la Simpozionului Naţional “Avem o Deltă. Cum procedăm?”

ro

08 Mar, 2011 18:25 1155 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a participat astăzi, la cea de-a cincea ediţie a Simpozionului Naţional "Avem o Deltă. Cum procedăm?". Ministrul Borbély a apreciat inițiativa organizării acestui simpozion, exprimându-și convingerea că astfel de acțiuni susțin eforturile autorităților de a proteja patrimoniul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Dezbaterile au vizat patru domenii majore de intervenție: resursele piscicole, aplicarea Regulamentului-cadru de urbanism, gestionarea deșeurilor și reconstrucția ecologică a amenajărilor agricole și piscicole.

Renaturarea amenajărilor agricole și piscicole din Rezervația Biosferei Delta Dunării constituie o prioritate pentru Ministerul Mediului și Pădurilor. De altfel, în 2012 România va găzdui cea de-a 11-a reuniune a Conferinței Părților la Convenția Ramsar asupra zonelor umede de importanță internațională, un bun prilej de a readuce în prim plan importanța deosebită a Deltei Dunării în cadrul eforturilor de protejare a mediului la nivel mondial", a spus ministrul.

Referindu-se la resursa piscicolă, László Borbély a amintit participanților că există la Parlament un proiect legislativ care reglementează pescuitul în Deltă. De asemenea, a fost elaborat un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Regulilor privind accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor de agrement pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării". În privința gestionării deșeurilor la nivelul RBDD, ministrul mediului a comunicat participanților că a făcut demersuri la Uniunea Europeană pentru a avea un al doilea depozit ecologic de deșeuri, pe lângă cel de la Tulcea, și a dat asigurări că Sistemul de management integrat al deșeurilor în Delta Dunării este în faza finală și va fi gata până în 2013.

Cu prilejul acestui simpozion, ministrul László Borbély a anunțat că va organiza la Tulcea, în cel mult trei săptămâni, o întâlnire cu toate autoritățile implicate, cu scopul de a clarifica măsurile ce s-au luat și se vor lua pentru a proteja Delta Dunării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii