Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuintele ANL vor putea fi cumparate

ro

20 Oct, 2009 15:20 740 Marime text

Senatorii au adoptat, în şedinţa de plen de marţi, cu 44 de voturi pentru şi 29 împotrivă, propunerea legislativă a senatorilor PSD+PC Alexandru Mazăre şi Eduard Martin, prin care este modificată Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

Potrivit secretarului de stat, Valentin Iliescu, prin propunerea legislativă se urmăreşte facilitarea achiziţionării de locuinţe construite prin ANL prin vânzarea locuinţelor la preţul de inventar actualizat la zi, precum şi schimbarea modului în care se face repartiţia banilor rezultaţi din vânzarea locuinţelor.

Senatorul UDMR, Tiberiu Gunthner, a evidenţiat importanţa programului ANL pentru tineri, afirmând că spre deosebire de programul 'Prima Casă', locuinţele ANL sunt construite cu costuri mici.

'Chiar şi în perioada de criză, cred că finalizarea locuinţelor ANL este importantă, fiindcă acest program este destinat tinerilor, locuinţele ANL fiind construite cu costuri mici. Programul 'Prima Casă' nu are acelaşi succes fiindcă impune o sumă destul de mare pentru cumpărarea locuinţei, iar mulţi tineri nu îşi permit. De aceea, consider că programul ANL este unul de succes, deşi, pe perioadă de criză, trebuie să fie regândit, reînnoit, chiar şi în sensul vânzării locuinţelor ANL.', a declarat senatorul UDMR.

'Se propune ca banii rezultaţi din vânzările de locuinţe ANL să fie folosiţi exclusiv pentru construirea de noi clădiri ANL în localităţile în care s-a realizat transferul dreptului de proprietate', a explicat Valentin Iliescu, adăugând că Guvernul nu este de acord cu măsurile prevăzute de propunerea legislativă.

Valentin Iliescu a mai precizat că prin modificarea Legii nr. 152/1998 se interzice revânzarea locuinţei ANL de către beneficiar timp de cinci ani de la cumpărare, 'pentru a nu transforma vânzarea locuinţelor ANL într-o afacere imobiliară'.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii