Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoralul românesc ar putea dispărea de pe harta turismului mondial

ro

04 Feb, 2011 18:51 953 Marime text

Litoralul românesc ar putea dispărea de pe harta turismului mondial, dacă va fi neglijat de autorităţile centrale încă 5 ani, potrivit asociaţiei Litoral-Delta Dunării, ai cărei reprezentanţi cred că disputele politice afectează turismul din România, informează Mediafax.
Aceştia cred că situaţia în care se află litoralul românesc este cauzată de dezinteresul statului faţă de degradarea staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud şi Techirghiol, care deţin un uriaş potenţial balneoclimatic. Totodată, căderea malurilor în staţiunea Eforie Nord este consecinţa directă a neîntreţinerii de-a lungul timpului.
Potrivit sursei citate, o altă greşeală este schimbarea regimului de administrare a plajelor, în plin sezon, în anul 2006, de către autorităţile publice centrale.
„De atunci, plajele sunt în administrarea unei direcţii a Ministerului Mediului şi nu a Consiliului Judeţean, aşa cum este normal, ceea ce ne împiedică să realizăm o strategie comună împreună cu autorităţile locale şi cu hotelierii. În fiecare an, deschiderea sezonului la 1 mai se face cu plaje neamenajate, deşi hotelierii sunt amendaţi dacă nu îşi deshid unităţile de cazare", se arată în comunicatul asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Sursa: ziare.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii