Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Palatul Cotroceni au inceput consultarile pe tema modificarii Constitutiei

ro

15 Mar, 2010 20:18 929 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu discută cu partidele cum se poate pune în aplicare rezultatul referendumului de la finalul anului trecut, potrivit căruia Parlamentul ar trebui să fie unicameral şi format din mai puţini aleşi.

Iniţiativa declanşării consultărilor vine după ce Parlamentul nu a constituit Comisia de revizuire a Constituţiei, deşi PD-L a depus, încă de la finalul anului trecut, o solicitare în acest sens, însă opoziţia are majoritate la nivelul Birourilor permanente ale celor două camere ale Legislativului. Cererea de înfiinţare a Comisiei de revizuire a Constituţiei a fost făcută în baza validării rezultatelor referendumului pentru reducerea numărului de parlamentari la cel mult 300 şi pentru Parlament unicameral, desfăşurat pe 22 noiembrie 2009.

Reprezentanţii partidelor şi-au exprimat deja public poziţiadespre modificarea Constituţiei, majoritatea pledând, în ce priveşte aspectele vizate de referendum,pentru un Parlament bicameral, dar cu atribuţii şi moduri de alegere diferite pentru fiecare Cameră, şi pentru reducerea numărului de aleşi.

Sursa:realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii