Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La fiecare 16 minute un roman moare din cauza fumatului

ro

17 May, 2010 22:11 972 Marime text

La fiecare 16 minute un român moare din cauza fumatului, iar în fiecare an 33.000 de persoane îşi pierd viaţa în România din cauza unor boli provocate de tutun, potrivit datelor statistice ale Socităţii Române de Pneumologie.

"În România incidenţa cancerului cauzat de fumat creşte îngrijorător. Numai anul trecut, în ţara noastră au murit 33.000 de oameni din cauzaunor afecţiuni provocate de fumat. Mulţi fumători sunt la cea de-a doua tentativă de renunţare la fumat şi, în lipsa unui sprijin medical de specialitate, se reapucă, pierzându-şi total încrederea că vor reuşi vreodată să renunţe la această dependenţă. Fumatul nu înseamnă doar o dependenţă psiho-comportamentală, ci şi una biologică din cauza căreia persoana se simte depăşită în lupta cu renunţarea şi, de cele mai multe ori, cedează în faţa acestei boli", a declarat dr. Miron Bogdan, vicepreşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

70% dintre românii care au murit din cauza fumatului au avut vârste cuprinse între 35 şi 69 de ani. Potrivit estimărilor specialiştilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în 2100 un miliard de persoane îşi vor pierde viaţa din cauza bolilor provocate de tutun.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii