Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman s-a stins din viață. „Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România“

ro

14 Apr, 2024 13:57 1990 Marime text
Sursa foto: FacebookDoru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, judecător militar și autor, a încetat din viață. 

Anunțul a fost făcut de familia acestuia printr-un comunicat oficial. 

„Cu profundă tristețe, anunțăm trecerea la cele veșnice a domnului Doru Viorel Ursu, o figură marcantă a vieții politice și juridice românești. Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta Turnu Severin pe 1 martie 1953. A absolvit Facultatea de Drept din București în 1976 și a activat ulterior ca procuror la Procuratura Sectorului 2. Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit ministru de Interne în Guvernul Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esențial în reformarea sistemului de justiție din România post-comunistă, a contribuit la consolidarea statului de drept și la respectarea drepturilor omului“ - transmite sursa citată.

Pe lângă cariera sa politică, Doru Viorel Ursu a excelat și în domeniul juridic, a fost judecător militar și ulterior conferențiar universitar la Facultatea de Drept din București. A publicat numeroase cărți, printre care "Colivia cu ciori vopsite", "Sânge și carne de om", "Ministru de interne: Radiografia unei lovituri de stat", "Ministru de interne: Început de sfârșit ", "Șah mat la România", “Țara ultimului soldat” și “Umbre”, prin care a demonstrat o profunzime a gândirii și o pasiune pentru domeniul juridic.

„Doru Viorel Ursu a fost un om de o onestitate impecabilă, un patriot convins și un luptător pentru democrație. Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat.
Familia îndurerată va anunța locul de depunere, data înhumării și roagă opinia publică să manifeste discreție cu privire la acest trist eveniment
Odihnească-se în pace!“ - se mia arată în comunicatul de presă citat. 

Citește și: 

Preotul care a fost ucenic al lui Arsenie Boca s-a stins din viață
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii