Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jumatate dintre copiii care intra pe internet dezvaluie date personale

ro

03 May, 2010 01:17 1492 Marime text

internet_15501300.jpgVârsta copiilor care încep  să navigheze pe internet a scăzut simţitor, iar studiile arată că aceştia îşi dezvăluie dtele persoanele în spaţiul virtual.

Jumătate dintre copiii care intră pe internet dezvăluie date personale, iar 20% dintre ei au căzut deja victime hărţuirilor şi ameninţărilor, potrivit unui studiu al Biroului de Informare al Consiliului Europei la Bucureşti.

Una dintre concluziile studiului este că internetul are vizitatori cu vârste din ce în ce mai mici, media celor mai tineri utilizatori scăzând de la 8-10 ani la 4-5 ani.

Aproximativ o treime dintre adolescenţi au accesat pe internet site-uri care promovează violenţa extremă şi ura rasială, 40% dintre ei ai văzut materiale pornografice.

Acelaşi studiu arată că aproximativ 10% dintre adolescenţii care îşi petrec timpul pe internet au acceptat până acum să se întâlnească cu necunoscuţi cu care au intrat în legătură în spaţiul virtual.

Psihologii şi autorităţile avertizează asupra pericolelor pe care accesul necontrolat la internet le poate aduce pentru copii - de la reţele de traficanţi de persoane care recrutează on-line, la prădători sexuali ori la transferul în viaţa reală al comportamentului unor eroi din jocuri.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 03 May, 2010 09:20 Dar ce te faci cu o POLITIE adevarata care este manipulata sa faca discriminari nejustificate in orasele mici ,precum HARSOVA de Constanta, sub protectia asa zisilor agenti de paza si garda care de fapt sunt reprezentantii SECURISTILOR ce se numesc POLITIA POLITICA ??? De unde stiti ca nu si in cazul COPIILOR, tot POLITIA POLITICA este de vina pentru a DISTRUGE anumite FAMILII ce le au in vizor ???