Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interceptările convorbirilor lui Bahaian

ro

23 Sep, 2010 09:53 1450 Marime text
sergiu_bahaian_201.jpgAstăzi, la Tribunalul Ialomiţa, are loc o nouă înfăţişare în procesul în care Sergiu Bahaian este judecat pentru grave infracţiuni economice. Potrivit cotidianului Adevărul de Seară Slobozia, care citează rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT, tactica de „luptă“ în „războiul“ financiar era extrem de simplă: inculpaţii achiziţionau mărfuri cu plata la 45 de zile, pe care le achitau apoi cu file CEC fără acoperire.

Bunurile erau, apoi, gajate în mod repetat la diverse unităţi bancare. De-a lungul timpului, zeci de furnizori de mărfuri au fost induşi în eroare prin emiterea la cumpărare, ca instrumente de plată, a unor cec-uri şi bilete la ordin fără a avea la tras provizia necesară sau urmată de retragerea provizorie necesare plăţii. Odată preluată de Sergiu Băhăian şi Dan Negureanu, în mai 2006, SC Gimatex Dridu SRL a dat, în mai puţin de trei luni, ţeapă după ţeapă, nu mai puţin de 34 de firme din ţară fiind prejudiciate, în perioada iulie-septembrie 2006, cu peste 800.000 de euro. Cooperarea membrilor grupurilor infracţionale organizate a continuat mult timp chiar şi după ce activitatea infracţională avea să se încheie, scriu cei de la Adevărul de Seară Slobozia. Astfel, în vara-toamna anului 2008, aceştia au încercat să îşi coroboreze apărările şi să abordeze o singură versiune. Relevante sunt interceptările mai multor convorbiri telefonice, redate de jurnaliştii de la Adevărul de Seară Slobozia:

Adrian Radu: Moşu', ce vrea ăsta? Viezurele (referire la Sergiu Băhăian) ?

Gheorghe Teleagă: Despre... să discutaţi, să vă puneţi la punct cu… asta, cu… cu Slobozia

A.R.: Aha, aha, aha!

G.T.: Că mai are el nişte ăstea care vă priveşte pe voi. Mai are nişte amănunte, că s-a extins, s-a p… mea! S-a nu ştiu ce şi nu ştiu cum! Sau nu ştiu ce s-a întâmplat. 

A.R.: P… mea ştie! Hai, bine, ok!

G.T.: Da, da’ zice că, oricum, eşti… eşti învinuit pentru fals, na! Şi p… mea! Şi nu ştiu ce, nu ştiu cum! Îţi spune el când… la telefon.

A.R.: Pentru fals? Aşa o fi!

G.T.: A vrut să vă punctaţi, să… să vă punctaţi, să fie bine!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii