Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frigul devine pătrunzător în toată ţara(Vezi prognoza pe trei zile)

ro

16 Dec, 2010 12:40 817 Marime text

Vineri începem ziua cu minus 20 de grade în depresiuni, în timp ce în nord şi centru se ating minus 15 grade. După ce ninsorile şi viscolul vor ţine agenda sudului şi sud-estului ţării în noaptea de joi spre vineri, peste zi acestea par să se mai domolească. Sâmbătă ninsorile se vor extinde peste mai toată ţara.

După o noapte şi cu minus 20, minus 15 grade Celsius, vremea de joi se anunţă la fel de neprietenoasă termic. Amiaza abia dacă va reuşi să aducă între minus 8 şi cel mult 0 grade la nivelul întregii ţări, iar ninsorile care miercuri lipseau din sud-est, îşi refac apariţia destul de hotărât joi.

Pe litoral aşteptăm lapoviţe şi poate chiar şi ploi, aşa că nu este exclus să se formeze polei. Dobrogenii au parte însă nu numai de ninsori, ci şi de un vânt susţinut care va viscoli ninsoarea.

După ce ninsorile şi viscolul vor ţine agenda sudului şi sud-estului ţării în noaptea de joi spre vineri, peste zi par să se mai domolească. Mai cad ceva fulgi de zăpadă prin Moldova, Dobrogea şi Muntenia, dar vremea se mai îmbunează, pentru a redeveni severă vineri noaptea.

Între timă însă, vântul va sufla în rafale mâine dimineaţă în sud-est şi apoi în sud-vest, viscolind ninsorile, iar maximele abia dacă vor trece de minus 8 în estul Transilvaniei şi minus 2 în sud-estul ţării.

Începem weekendul cu vreme ceva mai caldă. De la minus 7 grade în nordul Moldovei, maximele vor atinge şi 3 grade cu plus în Dobrogea şi chiar 6-7 pe litoral. Dar cerul se păstrează acoperit de nori şi încă va mai ninge mai ales în sud-vest, iar lapoviţele şi ploile vor cuprinde Moldova şi Dobrogea care vor avea de luptat, din această cauză, cu poleiul.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii