Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emil Boc România va ieşi din recesiune la sfârşitul primului trimestru

ro

05 Mar, 2011 16:11 1131 Marime text

România va ieşi din recesiune la sfârşitul primului trimestru al acestui an, iar PDL va avea şi mai multe argumente pentru a câştiga următoarele bătălii electorale, a declarat sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare al partidului, preşedintele formaţiunii politice, premierul Emil Boc.

'Dacă în vremuri de restrişte am reuşit să câştigăm 75% din competiţiile electorale parţiale care au avut loc, acum avem şi mai multe argumente în acest sens', le-a spus el membrilor CNC.

Emil Boc a subliniat că ieşirea din recesiune este prognozată pentru sfârşitul primului trimestru 2011, producţia industrială şi exportul merg într-o direcţie ascendentă, şomajul îşi continuă tendinţa de scădere, iar faptul că din acest an bugetarii au o creştere pe brut de 15% a salariilor, iar pensionarii din grupele I şi II de muncă au creştere în medie de 93 lei sunt elemente în plus pentru creşterea consumului.

El a adăugat că bugetul dispune de bani în plus pentru investiţii - 35 de miliarde de lei faţă 33 de miliarde de lei în 2010 şi peste 10 miliarde de euro în implementarea proiectelor europene.

'Noi avem deocamdată următoarea problemă: ne apreciază toţi din afară - Comisia Europeană, Fondul Monetar, Banca Mondială, agenţiile de rating, toţi ne arată că am făcut ceea ce trebuie din punct de vedere economic pentru a salva economia, ţara. Acum trebuie să fie efortul nostru politic în ţară, pentru a accelera creşterea economică, pentru ca aceste măsuri să se resimtă şi în buzunarul românilor. Creşterea de 1,5-2% în 2011 şi 4-4,5% în 2012 sunt primele temeiuri ale faptului că şi românii vor resimţi aceste măsuri şi vom fi apreciaţi pentru ceea ce am făcut, că am avut tăria să salvăm România atunci când a fost cel mai greu', a spus premierul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii