Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emil Boc Am ales raul cel mai mic

ro

10 May, 2010 01:21 1731 Marime text

boc_ales_rau.jpg"Am ales răul cel mai mic" - aceasta este explicaţia primului ministru Emil Boc pentru măsurile de austeritate ce vor fi impuse în sectorul bugetar pentru următoarele şase luni, până la finele anului.

Premierul a declarat, duminică seara, că alternativa la decizia luată de Guvernul român ar fi fost varianta Fondului Monetar Internaţional de reducere a deficitului bugetar, şi anume creşterea taxelor.

"Creşterea impozitelor şi taxelor în perioadă de criză nu reprezintă o soluţie", a precizat Emil Boc, care a argumentat că dacă Guvernul ar fi ales soluţia majorării taxelor aceasta ar fi dus la împovărarea excesivă a mediului privat, la creşterea inflaţiei, la scăderea puterii de cumpărare a oamenilor şi la o înrăutăţire dramatică a nivelului de trai.

"Guvernul a optat pentru această soluţie care vizează impunerea unor măsuri de austeritate pentru sectorul bugetar", a precizat primul ministru.

Este vorba despre reducerea veniturilor bugetarilor cu 25%, reducerea pensiilor şi altor plăţi sociale cu 15%, însă şeful Executivului a specificat că nu va scădea alocaţia pentru copii şi nici indemnizaţia pentru persoane cu handicap, iar niciun salariu nu va coborî sub valoarea minimă de 600 de lei.

"Asemenea măsuri sunt dureroase astăzi, dar sunt corecte cu ceea ce înseamnă viitorul României", susţine Emil Boc.

Potrivit premierului, cu banii economisiţi prin aplicarea măsurilor de austeritate anunţate în următoarele şase luni vor fi plătite datoriile statului către firme, se va asigura programul de investiţii publice - în economia rurală, în infrastructura de mediu, prin companiile care ţin de Ministerul Economiei - vor fi construite 4.000 de locuinţe ANL, 1.000 de case pentru specialişti şi drumuri judeţene totalizând 500 de kilometri.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 10 May, 2010 08:13 Asa se relanseaza economia unei tari ? Marind impozitele amaritilor ? Guvernul sa ia "Top 300", sa plice un impozit de 70% pe averile facute din contractele cu statul(nicidecum din munca unor generatii).Poate in felul acesta se opreste lacomia fara margini a "afaceristilor" romani.Rusine !