Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Constanţa iau lecţii virtuale de interculturalitate

ro

25 Nov, 2010 19:29 937 Marime text

Mai multe echipe de profesori şi elevi din Brăila, Bucureşti, Braşov, Constanţa, Iaşi şi Odorheiu Secuiesc au dezvoltat proiecte focalizate pe diversitate etnica, dialog intercultural şi multilingvism în comunităţile locale.

Elevii au realizat materiale care să ajute la o mai bună înţelegere a comunităţilor locale printre care un calendar intercultural cu evenimente reprezentative pentru comunităţile locale, un mini-dicţionar intercultural ce cuprinde cele mai uzuale cuvinte traduse în limbile minorităţilor locale, două ghiduri turistice interculturale care explorează diversitatea zonelor respective.

Toate aceste informaţii vor fi postate pe site-ul proiectului Language Rich Europe numit Interlingua, ce este realizat de British Council, Institutul Cultural Român şi EUNIC în România.


În plus, echipa Interlingua a realizat un Îndrumar de bună practică pentru proiecte interculturare care este folosit în şcoli, la recomandarea Ministerului Educaţiei.
Lansarea oficială a programului va avea loc luni, în prezenţa lui Horia-Roman Patapievici, preşedintele ICR şi EUNIC şi a lui Nigel Townson, directorul British Council România.

Sursa:evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii