Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua milioane de romani, infectati cu hepatita cronica B sau C

ro

18 May, 2010 21:29 1352 Marime text

Aproximativ un milion de români trăiesc cu hepatită cronică B, iar tot atâţia cu hepatita C, potrivit datelor prezentate de specialişti cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei.

România este a patra ţară din Europa în clasamentul deceselor cauzate de afecţiunile hepatice. "Discutăm despre o boală pentru care estimările nu sunt deloc încurajatoare. Mai mult, lipsa unui vaccin este un factor important în cresterea numărului de infectări cu virusul hepatitei C. Studiile evidenţiază faptul că, în toate ţările supuse analizei, incidenţa infecţiei cu virusul hepatitei C este cea mai ridicată în grupul de vârstă 30 - 44 de ani, cel mai productiv grup din punct de vedere economic", a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel în cadrul conferinţei "Hepatita C - Abordare regională si locală".

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anna 18 May, 2010 17:57 Poate vaccinarea ar fi o solutie. Insa, cel mai important lucru este prevenirea. Oare cati dintre bolnavi cu hepatita sunt alcoolici, cati fumatori? Se stie ca un om turmentat nu se mai gandeste la igiena, fumatul scade imunitatea organismului si mai sunt si alte cauze ignorate cu buna stiinta. Sanatatea trebuie protejata nu doar sa cerem tratamente gratuite!