Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descentralizarea in sanatate, aprobata de guvern

ro

02 Jun, 2010 18:55 796 Marime text

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind descentralizarea în domeniul sănătăţii, a anunţat ministrul, Cseke Attila. Potrivit acestuia, managementul de la 373 de spitale din România va fi transferat în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale. Vor rîmâne în subordinea Ministerului Sănătăţii doar 62 de spitale care reprezintă unităţi de interes naţional şi spitale de urgenţă. Acesta a mai spus că spitalele vor fi transferate "curate", fără datoriile care, în prezent, se ridică la 673 de milioane de lei. "La următoarea rectificare bugetară, vom asigura această sumă", a afirmat ministrul.

De asemenea, a fost decisă şi reducerea numărului de directori de la aceste spitale la maxim 3. În prezent, sunt situaţii în care există şi câte 7-8 directori, a spus Cseke Attila. În plus, a fost stabilit un procent maxim de 70% pentru cheltuielile salariale.
Ministrul a precizat că a fost introdusă şi noţiunea de cofinanţare pentru diverse proiecte derulate de spitale. "Statul va acorda sprijin, dar cu o cofinanţare din partea autorităţilor locale", a explicat ministrul.

Sursa: hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii