Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Frîncu - „S-a demonstrat că ce am făcut cu rugby-ul şi cu fotbalul a fost o greşeală“

ro

17 Dec, 2016 00:00 9726 Marime text
Fostul director, timp de 22 de ani, al Direcţiei pentru Sport şi Tineret al judeţului Constanţa, Elena Frîncu, militează pentru trecerea bazei materiale sportive la comunitatea locală, în acest sens cerând urgentarea descentralizării. 
 
„Vă rog din suflet, urgentaţi descentralizarea, pentru că niciodată un club sportiv nu va putea să dezvolte deocamdată în România, de unul singur, cele două componente, bază materială şi performanţă sportivă. Baza materială trebuie să fie la comunitate, iar aceasta trebuie să o dea în folosinţă gratuită structurii sportive care consideră că merită. S-a demonstrat că ce am făcut cu rugby-ul şi cu fotbalul a fost o greşeală. Mi-o asum, ca director. Am crezut că ne mişcăm repede, că ne aliniem la Europa, dar, din păcate, nu o putem face, pentru că dezvoltarea economică e cea care este“, a declarat Elena Frîncu.

„Nu putem trăi toţi numai din finanţare de la stat“

Totodată, fosta vicecampioană mondială a precizat că sistemul sportiv din România trebuie să se schimbe. „Am făcut de multe ori un apel că trebuie să existe o schimbare în sistem. La ora aceasta, în România, sistemul sportiv e depăşit. Nu putem trăi toţi numai din finanţare de la stat. Este foarte important ca managerii care urmează să înţeleagă că procentul între public şi privat trebuie să fie mai mare pe partea privată“, a punctat Elena Frîncu.

„Sunt foarte supărată şi tristă“

Ieri, la şedinţa de bilanţ a CS Farul, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, a propus ca, din 2017, să se revină la organizarea, la finele fiecărui an, a galei sportului constănţean. „Trebuie să creăm din nou atmosfera de valoare, de competiţie, de echipă. Dacă Elena Frîncu a reuşit să ţină Constanţa pe locul întâi a fost pentru că noi am creat o echipă şi la bine, şi la rău. În ultimii cinci ani, orgoliile i-au făcut pe unii să nu le mai pese. Competiţia nu trebuie să fie eu cu mine, ci eu cu noi. Le spun mai multor colegi ai mei că sunt foarte supărată şi tristă pentru faptul că nu au reuşit să se impună şi să le pese. Au crezut tot timpul că dictează şeful. Şeful poate fi foarte bun când are în spate şi lângă el o echipă performantă. Acesta a fost secretul valorii mele. Toate locurile întâi pe care le-aţi obţinut împreună cu mine (eu fiind un deschizător de drumuri) au venit că aţi fost voi foarte valoroşi. Lângă voi trebuie să fie şi Răzvan Florea. Să nu vă sperie performanţa lui sportivă, dârzenia şi modelul care este astăzi de a continua cu sportul de masă şi de a ne invita pe toţi să nu ne oprim după sportul de performanţă. Este tânăr, poate, are multe uşi deschise şi trebuie să fie în mijlocul nostru. El ştie şi vrea să ajute sportul“, a spus Elena Frîncu. „Îmi revine o sarcină foarte grea. Mi-aş dori ca toţi să-şi dea mâna şi să realizăm un eveniment prin care să fim unici în ţară, precum în urmă cu câţiva ani“, a spus Mariana Solomon, actualul director executiv al DJST Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii