Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:36 10 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cseke Attila a preluat șefia Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Cu ce s-a lăudat, de la Constanța, fostul ministru

ro

29 Dec, 2020 06:10 1300 Marime text
  • Cseke Attila a preluat, de la Ion Ștefan, conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA)

Ieri, Cseke Attila a preluat conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în urma semnării protocolului de predare-primire a activităţii ministerului de la fostul ministru Ion Ştefan.

În cadrul evenimentului, ministrul a menţionat că descentralizarea, recuperarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, judeţe şi în interiorul acestora, şi, pe lângă continuarea proiectelor PNDL, construcţia de noi creşe vor fi priorităţile Ministerului.

"În vederea eficientizării serviciilor publice, este nevoie de descentralizarea administraţiei. Pentru a încuraja tinerii să întemeieze o familie, avem nevoie de mai multe locuri în creşe, iar, în vederea dezvoltării comunităţilor locale, trebuie finalizate măsurile prevăzute de Programul Naţional de Dezvoltare Locală", a subliniat Cseke Attila.

Ministrul a adăugat: "Avem nevoie de o execuţie bugetară adecvată pentru a nu bloca buna funcţionare a autorităţilor publice locale şi judeţene. Vom finaliza investiţiile demarate şi vom implementa unele măsuri noi pentru a veni în ajutorul comunităţilor locale. Vom dispune urgent prelungirea contractelor de finanţare pentru obiectivele de investiţii cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa 1."

La rândul său, fostul ministru Ion Ştefan a precizat: "Las în urmă un minister digitalizat, un minister transparentizat. Am demarat programe cu fonduri europene cu o absorbţie de peste 1 miliard de euro, s-au demarat lucrări la reabilitarea Cazinoului Constanţa şi, nu în cele din urmă, s-a finalizat, cu succes, construcţia arenelor bucureştene Steaua şi Arcul de Triumf".
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii