Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursuri de calificare pentru persoanele care caută un loc de muncă

ro

29 Sep, 2011 18:03 1482 Marime text
Astazi, joi 29 septembrie 2011 la Casa de Cultura din municipul Mangalia a ajuns caravana de consiliere in urma evenimentelor ce au avut loc in lunile iulie si august, de informare si constientizare pentru someri si peroanele in cautarea unui loc de munca. Acest eveniment este organizat de Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana, beneficiar al acestui proiect si are ca partener Primaria Municipiului Mangalia si Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (IDRU).

Proiectele 'Mediere Proactiva in Sud-Est - drumul cel mai scurt din somaj catre un loc de munca' si 'F1 pentru combaterea somajului - eCompetenta in Sud -Est' sunt finantate din Fondul Social European si se adreseaza in mod special somerilor si persoanelor in cautarea unui loc de munca.

In lunile iulie si august s-au inscris pentru informare si constientizare peste 150 de persoane, urmand ca in aceasta caravana de consiliere sa fie asteptate aproximativ 100 de persoane.

Proiectul are ca scop instruirea somerilor, iar ca finalitate isi propune incadrarea in munca a cat mai multor beneficiari de consiliere. Acestia vor primi la finalul cursurilor si diplome de competente profesionale. Cursurile se vor desfasura pe o perioada de o luna si doua saptamani (60 de ore), la sediul Asociatiei Europa pentru dezvoltare umana, in strada Nicolae Iorga, nr. 20 si vor avea ca specialitati limba engleza, calculator, comunicare si mediere. Cei care se vor ocupa de instruirea grupului tinta, vor fi partenerii proiectului IDRU. Participantii la curs vor beneficia de transport gratuit si de o subventie de participare de 50 lei/zi.

La sfarsitul cursurilor se va organiza o bursa a locurilor de munca unde vor fi invitati partenerii proiectelor, angajatori si alti furnizori de formare profesionala.

'Educatia permanenta este un deziderat al societatii moderne, cu atat mai mult cu cat cei vizati sunt acei oameni care nu au un loc de munca. Calificarea in diverse domenii iti ofera mai multe sanse de a te angaja. Aceste cursuri va asigura un venit familiilor pe perioada desfasurarii lor si cred eu, ca pentru cei prezenti la consiliere acesti bani sunt bineveniti, mai ales intr-o perioada de criza.', a declarat primarul municipiului Mangalia Mihai Claudiu Tusac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii