Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a devenit Băsescu un politician greu de omorât

ro

05 Oct, 2012 21:25 1196 Marime text

Preşedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Constanţa, că partea vieţii sale în care a navigat ca şi comandant de navă a făcut din el „un politician greu de omorât", menţionând că în politică nu te poate speria nimic comparativ cu ceea ce se poate întâmpla pe mare.

„Şcoala vieţii, aşa cum am deprins-o comandând nava Biruinţa, îmi este extrem de utilă şi astăzi. Viaţa pe mare a adăugat, de asemenea, capacitatea de a nu te considera înfrânt niciodată şi aceste lucruri, această parte a vieţii mele a făcut din mine un politician greu de omorât. Pentru că ce te poate speria în politică în raport cu ce ţi se poate întâmpla pe mare? Nimic, nişte vorbe sunt în politică, pentru că pe mare e val, e furtuna, sunt incidente, e tehnica ce trebuie să meargă, tehnică ce te mai poate şi lăsa. Trebuie să ai un echipaj care să-l facă să funcţioneze tot timpul", a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu a mărturisit că viaţa lui s-a modelat după nave.

„Deci, viaţa mea s-a modelat dupa nave, iar definitiva formă a vieţii mele, dacă o priviţi, are forma petrolierului Biruinţa, pentru că este o navă care a depăşit orice limită de vârstă şi, oricât ar fi de uzată, rezistă după cum vedeţi", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului, vizibil emoţionat, a participat vineri, la Şantierul Naval Constanţa, la celebrarea a 120 de ani de la înfiinţarea respectivei unităţi economice şi a 10 ani de la privatizarea acesteia, eveniment la care au participat parlamentari, lucrători portuari, reprezentanţi ai administraţiei locale şi centrale.

Petrolierul Biruinţa, nava amiral a Flotei României, a fost construit în 1984 la Şantierul Naval Constanţa şi a fost comandat în primii trei ani de Traian Băsescu.

CITEŞTE AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii