Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Diaconescu este vazut aliat cu Nicusor Constantinescu si Radu Mazare

ro

15 Dec, 2009 11:56 1653 Marime text

cristian_diaconescu.jpgSe fac alianţe în PSD

Liderii pesedişti s-au sătu­rat de episodul contes­tării alegerilor prezidenţiale şi au început sarabanda negocierilor pentru obţinerea unui post căldut în conducerea partidului dupa Congresul din 2010.

Părăsit de locotenenţii săi, Mircea Geoană a declarat că este dispus să meargă până la capăt pentru a demonstra masiva fraudă de la scrutinul din 6 decembrie, insistând pentru convocarea unei Comisii parlamentare de anchetă. "În luna ianuarie se va convoca Consiliul Naţional pentru a se face o analiză a întregului ciclu electoral. Este posibil ca în cadrul lui să se ceară organizarea Congresului pentru alegerea noii conduceri a partidului, chiar dacă Geoană va refuza să-şi depună mandatul. Ultimele alegeri interne au avut loc în 2006, iar Statutul prevede ca o dată la patru ani conducerea trebuie realeasă. Este normal ca după pierderea alegerilor să se întâmple ceva în PSD. Geoană are dreptul să candideze pentru un nou mandat şi vedem dacă va fi votat", au explicat surse din PSD, pentru ediţia on line a cotidianului ZIUA. Miron Mitrea a dat deja startul negocierilor pentru conturarea echipei care să îi asigure succesul în fruntea partidului. În ediţia on line de astăzi a ziarului ZIUA, se mai arată că vicepreşedintele Cristian Diaconescu este văzut ca un aliat al senatorului de Vrancea, alaturi de Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre. Marian Oprişan a declarat ieri că PSD trebuie să recunoască faptul că a pierdut alegerile şi a militat pentru aducerea unui "suflu nou" în fruntea partidului. La rândul său, Adrian Năstase a făcut un lobby intens printre pesedişti pentru a-şi atrage cât mai multe filiale de partea sa. El mizează şi pe un sprijin puternic din partea lui Ion Iliescu, cel care are în continuare un cuvant greu de spus printre social-democraţi. În plus, mulţi baroni locali doresc să primească legitimitate de la centru şi să obţina o funcţie de vicepreşedinte. Constatin Nicolescu - Argeş, Marian Vanghelie - Bucureşti, Nicuşor Constantinescu - Constanţa, Ion Prioteasa - Dolj îşi doresc funcţia de vicepreşedinte pentru a li se răsplăti rezultatele din alegeri. "PSD trebuie să stea unit şi să vedem cum vor ieşi Băsescu şi PDL din iarnă. Vin vremuri grele şi nu sunt excluse mişcări de stradă profunde care să duca la răsturnarea Guvernului", a fost poziţia oamenilor din jurul lui Mircea Geoană, care sunt pregătiţi să temporizeze avântul revoluţionar din PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Firesc!... 15 Dec, 2009 10:11 Asa si este. Nu uitati ca Cristian Diaconescu a candidat la Constanta si a obtinut calitatea de SENATOR; a avut birou senatorial chiar in sediul PSD de pe str. Mircea cel Batran, birou la care nu a venit mai mult de 4 ori in 4 ani!!!...