Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cresc accizele la tutun la 74 de euro/ 1.000 de tigarete

ro

30 Dec, 2009 00:01 1542 Marime text

tigari_scumpire.jpgGuvernul a hotârât marţi creşterea accizelor pentru tutun prin Ordonanţă de Urgenţă, în conformitate cu calendarul stabilit cu Uniunea Europeană, la 74 de euro pe mia de ţigarete, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Graţiela Iordache.

"Noua structură a fost discutată cu mediul de afaceri, în speţă cu producătorii de ţigarete, a fost agreată cu dumnealor. Prevede o acciză specifică de 48,5 euro şi o acciză ad valorem de 22%, ducând la o acciză totală de 74 euro pe mia de ţigarete", a declarat Iordache.

Secretarul de stat a menţionat că această creştere nu survine ca urmare a unor modificări din Codul fiscal, ci este o consecinţă a calendarului stabilit cu Uniunea Europeană odată cu aderarea României, pentru echilibrarea accizelor din statele membre UE.

"Orice evoluţie legată de regimul accizelor nu este datorată unei modificări actuale a Codului fiscal, ci este rezultatul unui calendar, stabilit în Codul fiscal odată cu aderarea la UE", a explicat Graţiela Iordache.

www.amosnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii