Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de delegare a utilităţilor publice a rămas neatins Condiţiile puse de Mariana Mircea, respinse de Consiliul Local

ro

01 Feb, 2011 02:39 2230 Marime text
mariana_mircea_cernavoda.jpg

Primarul Mariana Mircea nu a reuşit să treacă prin consiliul local propunerea ei privind delegarea serviciilor de utilităţi publice prin atribuire directă către SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL, prin care intenţiona să introducă o serie de condiţii, care, potrivit consilierilor locali ar fi dus societatea la faliment.

 

Consilierii locali s-au opus proiectului de hotărâre al Marianei Mircea. Iată care erau condiţiile nou-introduse de primăriţă şi care, potrivit secretarului Comisiei Speciale de Analiză şi Verificare, ar fi dus la blocarea activităţii societăţii consiliului local: „2) Toate activităţile vor fi prestate în mod efectiv, cu acordul beneficiarului, numai după obţinerea licenţelor şi autorizaţiilor prevăzute de lege; 3) Prin excepţie de la alin. 2) activitatea de la punctul a) (n.r. precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor solide, cu excepţia celor toxice, periculoase sau cu regim special) poate fi prestată pe o perioadă de maxim trei luni fără licenţă, dar cu prezentarea dovezii depunerii documentelor de licenţiere la autorităţile competente; 4) delimitarea şi încredinţarea propriu-zisă a activităţilor aferente f), g), b), i), l) se face prin comanda fermă a beneficiarului şi în funcţie de capacitatea tehnică dovedită a operatorului; 5) comanda se bazează pe devizul-ofertă prezentat de delegat". Aceasta sunt noile puncte care au fost adăugate în contractul deja aprobat în urmă cu o săptămână de către consilierii cernavodeni prin HCL nr. 10/24.01.2011 privind delegarea serviciilor de utilităţi publice prin atribuire directă către firma aflată în subordinea Consiliului Local Cernavodă şi pe care Mariana Mircea a vrut să-l anuleze şi să-l aprobe în forul deliberativ local sub noua formă.

 

Angajaţii Utilităţi Publice n-au fost lăsaţi să asiste la şedinţă

 

Reprezentanţii Consiliului Local Cernavodă care s-au opus acestor noi condiţii de la bun început au afimat că primăriţa ar urmări falimentarea societăţii pentru a externaliza serviciile de utilităţi publice prin licitaţie. În şedinţa din această seară, care s-a încheiat în jurul orei 22.00, primarul Mariana Mircea ar fi afirmat că nu va semna antecontractul necesar depunerii documentaţiei spre licenţierea SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. Consilierii au respins şi propunerea iniţiată de primar privind efectuarea serviciului de colectare a deşeurilor cu beneficiarii de venit minim garantat, conform Legii 416/2001.

De precizat că la şedinţa consiliului local din această seară au fost prezenţi şi cei peste 200 de angajaţi ai SC Utilităţi Publice SRL, preluaţi la înfiinţarea societăţii anul trecut, de la Gospodărire Comunală şi celelalte servicii. De precizat că, oamenii nu au fost lăsaţi să asiste la şedinţă. Surse de pe plan local ne-au declarat că în loc să stea de vorbă cu oamenii, care erau îngrijoraţi că vor rămâne fără mijloace de subzistenţă dacă vor rămâne fără loc de muncă, primarul Mariana Mircea a solicitat prezenţa la şedinţă atât a reprezentanţilor Poliţiei Locale, cât şi a celor din cadrul Poliţiei Cernavodă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • observatorul din umbra 02 Feb, 2011 06:40 are dreptate "nenea"...cioara asta a distrus intregul oras. ai grija Sibemol!!...totul se plateste in viata iar tu ai in carca atatea suflete deznadajduite...nici canalul n-o sa te vrea cand iti va suna ceasul
  • nenea 31 Jan, 2011 22:57 primarita are obligatii fata de partid si doreste sa externalizeze termia lui garleanu care a falimentat argosul si celelalte servicii la polaris cum a dat si raja care a pus stapanire pe oras.