Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta 34 de tone de tutun descoperite la o ferma

ro

12 Mar, 2010 19:02 1479 Marime text

Poliţiştii constănţeni au găsit în incinta unei ferme din afara localităţii Mihail Kogălniceanu 34 tone de tutun, mai multe utilaje de prelucrare a acestuia, precum şi banderole pentru marcaj.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că activitatea de fabricare a ţigărilor în mod clandestin era desfăşurată de Gheorghe Enache, de 48 de ani, din Constanţa, şi de Valentin Pocora, de 31 de ani , din Valu lui Traian, ajutaţi şi de alte persoane care urmează a fi identificate. În cursul anului 2009, aceştia au achiziţionat fără documente justificative de provenienţă cantitatea de aproximativ 34 tone de tutun pe care a depozitat-o în incinta unei ferme din afara localităţii Mihail Kogălniceanu, în scopul producerii prin falsificare de ţigarete. De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că, în aceeaşi perioadă, cei doi bărbaţi au achiziţionat, fără documente justificative de provenienţă, mai multe utilaje de prelucrare a tutunului (uscător, aparat de tocat şi mărunţit tutunul), hârtie pentru ţigarete şi aproximativ 107.000 bucăţi banderole de marcaj ( timbre ).

Cei doi au fost duşi, ieri, la Judecătoria Constanţa cu propunerea de arestare preventivă. După aproape cinci ore de audieri, judecătorul a respins propunerea de arestare preventivă pentru cei doi. Magistratul a dispus cercetarea în stare de libertate pentru Gheorghe Enache şi interdicţia de a părăsi localitatea pe perioada cercetărilor pentru Valentin Pocora.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii