Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Percheziție la Valu lui Traian! Captură record a polițiștilor din Constanța. Aproape 1 milion de euro

ro

12 Feb, 2024 10:51 1733 Marime text

 
  • În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 95 de baxuri, ce conțineau 419.000 de comprimate și 160.346 de fiole susceptibile a conține substanțe dopante cu grad mare de risc. 
 
În urma celor 36 de percheziții efectuare, la data de 10 februarie 2024, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico - Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța,  au fost continuate cercetările în cadrul dosarului penal.
 
Astfel, ieri, 11 februarie, polițiștii au efectuat o altă percheziție domiciliară, în comuna Valu lui Traian, la locuința unei persoane cercetate în cadrul dosarului penal.
 
În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 95 de baxuri, ce conțineau 419.000 de comprimate și 160.346 de fiole susceptibile a conține substanțe dopante cu grad mare de risc.
 
Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1.000.000 de euro.
 
În urma activităților desfășurate, a fost reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani.
 
Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 

Astăzi, va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunerea dispunerii unei măsuri legală.
 
Facem mențiunea că valoarea totală a produselor susceptibile a conține substanțe dopante cu grad mare de risc, descoperite în urma celor 37 de percheziții domiciliare efectuate în cauză, este de aproximativ 4 milioane de euro.
 
Reamintim că, în urma a 36 de percheziții efectuate la data de 10 februarie a.c., de polițiștii din Constanța, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate și 51.557 de fiole, ce conțin substanțe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro.
 
În urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conțin substanțe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante.
 
De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanțe dopante de mare risc.
 
Totodată, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de țigarete netimbrate, precum și 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turcești, 640 de dolari și 120 de lire englezești.
 
Perchezițiile au avut loc în municipiul Constanța și orașul Năvodari, la locuințele a 11 persoane cercetate de comiterea faptelor.
 
În perioada 2023-2024, acestea ar fi deținut și comercializat țigări netimbrate și produse ce ar putea conține substanțe dopante.
 
La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost conduse 11 persoane, în vederea audierii.
 
Două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 31 de ani, și o femeie, de 29 de ani, au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, preparea, procesarea, tranformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, fără drept.
 
Cele două persoane au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ulterior bărbatul fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile, iar față de femeie a fost luată măsura controlului judiciar.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
FOTO+VIDEO. Un motociclist şi pasagerul, decedați!
Dublă tragedie pe DN 2A, lângă Dorobanțu, în 2019. Dosarul, amânat la Curtea de Apel Constanța

 
UPDATE
Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii