Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură record Kaya si Tano, doi câini de serviciu, au descoperit 106 kg de Ecstasy în valoare de peste 4.000.000 euro (GALERIE FOTO)

ro

11 Oct, 2023 12:27 803 Marime text
Foto: Autoritatea Vamală RomânăPeste 230.000 de comprimate de ecstasy au fost confiscate cu ajutorul a două echipe canine, ca urmare a unei acțiuni a Autorității Vamale Române!

Potrivit Autorității Vamale Române, ca urmare a solicitării MAI - IGPR - Direcția de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul Antidrog, Autoritatea Vamală Română - Direcția Generală de Coordonare Control Vamal a dispus participarea a două echipe canine, specializate pentru detecția de droguri, țigări și bani, formate din Cristian Mitea / Tano și Adriana Ciobîcă / Kaya.

„Pe parcursul controlului de specialitate, câinele de serviciu Kaya a reacționat prin marcaj activ semnalând prezența drogurilor în interiorul unei semiremorci, aflată în poziție centrală în spațiul de parcare.
Ulterior controlului canin, s-a procedat la verificarea amănunțită a zonei indicate de câinele Kaya, unde au fost găsite mai multe colete/pungi de plastic care conțineau cantitatea de 105,8 kg de comprimate de ecstasy.
Precizăm faptul că respectivul câine se află încă în proces de formare/pregătire la Centrul de Instruire Echipe Canine al AVR.
Cazul a fost preluat de organele de cercetare penală din cadrul DCCO-Serviciul Antidrog“ - au mai precizat reprezentanții Autorității Vamale Române.

Foto: Autoritatea Vamală RomânăPolițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de investigație amplă, în cadrul căreia a fost capturată o cantitate record de pastile de tip ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

„La data de 10 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi bărbați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.
S-a reținut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, bărbații (aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale) ar fi depozitat și deținut, în vederea vânzării, 231.997 de comprimate de ecstasy (MDMA, drog de mare risc).
În urma percheziției efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate dintr-o remorcă garată în incinta unei parcări private din județul Argeș, 46 de pungi, de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 comprimate ecstasy .
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor 2, pentru 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog“ - conform Autorității Vamale Române.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și al Autorității Vamale Române.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În urma unui control desfășurat de autoritățile vamale române în Județul Argeș s-au confiscat peste 105 kg de comprimate de ecstasy, o cantitate record pentru o singură captură realizată cu ajutorul unei echipe canine specializate și având pe piață o valoare de peste 4.000.000 euro.

Deplasarea unităților specializate din cadrul Direcției Generale de Control Vamal, compartimentul echipe canine și Direcția Regională Vamală Iași a avut loc în data de 9 octombrie în comuna Căteasca, Județul Argeș, și au avut ca scop inspectarea unei parcări amenajate pe drumul județean 703B.

Echipa canină, sub coordonarea lui Mitea Cristian și Adrianei Ciobâcă Adriana, este cea care a semnalat prezența drogurilor în interiorul unei semiremorci. Ulterior controlului canin, echipa a verificat zona eclaran unde a gasit mai multe colete care conțineau cantitatea de 105,8 kg de comprimate de ecstasy. Intervenția s-a desfășurat ca urmare a solicitării MAI – IGPR Direcția de Combatere a Criminalității Organizate. Cazul a fost preluat de eclarant de cercetare penală Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.

”Acțiunea desfășurată azi de colegii noștri este dovada faptului că strânsa și continua colaborare dintre institutiile care luptă pentru combaterea acțiunilor grupărilor infracționale este cheia pentru a reuși să avem cât mai multe reușite de acest gen. Echipele canine ale Direcției Generale de Control Vamal au o contribuție importantă în cadrul acțiunilor noastre și în peste 20 de ani de activitate au găsit cantități impresionante de substante ilegale” a declarat Ion Cupă, Președintele Autorității Vamale Române.

Acțiunea desfășurată vine să completeze un alt succes înregistrat de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT– Structura Centrală ce au pus în aplicare 3 mandate de percheziție în județul Argeș.

Totul a avut loc în cazul filării de mai mult timp a unei grupări infracționale care ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran, în mai 2022. Cazul a fost intrumentat cu ajutorul autorităților din Ungaria, țara de destinație pentru marfa în cauză.
 
Citește și: 

În ArgeșCaptură record de droguri - 230.000 de comprimate ecstasy!/stiri/actualitate/in-arges-captura-record-de-droguri-230-000-de-comprimate-ecstasy-831017.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii