Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Naţional Pedagogic – Şcoala europeană pentru a treia oară

ro

05 May, 2011 21:49 1891 Marime text

Marți, 3 mai, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a premiat câştigătorii ediţiei 2011 a competiţiei Şcoală Europeană. Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu din Constanţa a câştigat pentru a treia oară titlul de Şcoala Europeană, fiind singura instituție din Dobrogea și una dintre cele 6 școli din țară care reușesc această performanță.

Portofoliul Colegiului s-a înscris în direcţia lansată de Ministerul Educaţiei, aceea de implicare în activități de cooperare europeană, în proiecte în domeniul voluntariatului, ecologiei şi al dezvoltării spiritului comunitar. Dintre cele mai importante activităţi derulate de instituţia constănțeană, în ultimii trei ani, perioadă care a fost evaluată pentru obţinerea acestei distincţii, amintim: Şcolile de vară internaţionale la care au participat elevii şi cadrele didactice ale Colegiului, în Statele Unite ale Americii și Belgia (2008), în Anglia, ( 2009 și 2010), precum și proiectele bilaterale cu instituţii partenere din ţări ca Franţa, Suedia, Austria, Olanda, Italia, Finlanda, Spania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. și cele derulate prin ANPCDEFP.

Instituția constănțeană a primit, alături de alte 5 școli din țară care au câștigat această distincție pentru a treia oară, și premiul special din partea domnului Silvano Marseglia, președintele Asociației europene a profesorilor (A.E.D.E) de la Bruxelles.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii