Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci tulceni au fost trimişi în judecată pentru furt calificat

ro

09 Oct, 2012 18:05 1228 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Cristian Dăuceanu, Gheorghe Dăuceanu, Ionuţ Viorel Stoian, Cristian Andrei Soldat şi a minorului T.I. (16 ani), pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, violare de domiciliu şi tentativă la tâlhărie.

În urmă cu doi ani, în dimineaţa zilei de 8 noiembrie, partea vătămată R.M. s-ar fi întâlnit cu Cristian Dăuceanu, care i-a cerut suma de 10 lei şi profitând de faptul că îi dăduse bani, l-a invitat la locuinţa sa pentru a întreţine relaţii sexuale. În urma actului, Dăuceanu ar fi primit suma de 2.000 lei, apoi după lăsarea întunericului, le-ar fi propus celoralţi inculpaţi să meargă împreună la locuinţa victimei, deoarece aceasta deţine o sumă mare de bani.

Toţi cei patru s-ar fi deplasat la locul faptei, unde Cristian Dăuceanu a intrat în casă, pentru a întreţine relaţii intime. Deoarece afară câinii lătrau la cei trei rămaşi în curte, partea vătămată a ieşit, iar inculpatul, profitând că a rămas singur în locuinţă, ar fi luat din geanta victimei suma de 7.000 lei.

Bănuind că R.M. ar mai avea bani, în seara de 10 noiembrie, Cristian Dăuceanu, Gheorghe Dăuceanu, Valentin Hristu şi Ionuţ Viorel Stoian ar fi decis să mai pătrundă în locuinţă la partea vătămată.

Cristian Dăuceanu şi Ionuţ Viorel Stoian, cu fesurile trase peste faţă ar fi pătruns în locuinţă, printr-un geam, după ce au debranşat de la curentul electric imobilul. Ceilalţi doi inculpaţi au rămas în stradă să asigure paza.

Deoarece nu au găsit bani în acea parte de casă, cei patru sunt bănuiţi că au decis să intre şi în locul unde dormea victima. După ce s-au înarmat cu un levier, ar fi spart ochiul de geam de la o cameră, pătrunzând toţi în imobil. Inculpaţii au identificat geanta în care ştiau că se aflau banii, însă nu au mai găsi valori în aceasta.

Din cauza zgomotului, R.M. s-a trezit din somn şi l-ar fi recunoscut pe Cristian Dăuceanu. Supăraţi, bărbaţii sunt acuzaţi că au aplicat victimei lovituri cu levierul, cât şi cu o sticlă de bulion din locuinţă, abandonând-o în momentul în care au apreciat că leziunile provocate sunt destul de severe.

Prejudiciul total a fost estimat la 10.114 lei şi nu a fost recuperat în cursul urmăririi penale. Faţă de Valentin Hristu s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor, deoarece acesta este arestat în străinătate.

De precizat că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii