Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătrâna cu grave escare de la Băneasa, transferată inutil în judeţul Vaslui, a murit la Spitalul Judeţean

ro

09 May, 2011 19:49 1054 Marime text

Pacienta în vârstă de 67 de ani cu grave escare spitalizată 32 de luni la Centrul de sănătate Băneasa până la desfiinţarea acestuia şi care a fost transferată inutil la o unitate medicală din judeţul Vaslui, iar apoi adusă şi internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a murit în urma unui stop cardio-respirator. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, luni, că bătrâna fusese mutată de la Secţia Chirurgie Plastică la Secţia de Terapie Intensivă a SCJU, în urma înrăutăţirii stării ei de sănătate, şi a decedat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a suferit un stop cardio-respirator care nu ar avea legătură cu escarele de pe corpul acesteia.

'Măsurile de resuscitare şi echilibrare luate de cadrele medicale au fost zadarnice', a menţionat directorul medical al SCJU, dr. Cătălin Grasa.

La începutul lunii aprilie, bătrâna a fost transferată de la Băneasa, împreună cu mai mulţi pacienţi cu boli psihice cronice, la un spital din judeţul Vaslui, unitate unde nu a fost însă primită, medicii vasluieni susţinând că aceasta nu suferea de boli neurologice.

Femeia a fost iarăşi adusă în judeţul Constanţa şi internată la Spitalul Judeţean, fiul acesteia refuzând să-şi îngrijească mama la domiciliu pentru că nu are posibilităţi materiale.

Bătrâna a fost internată în urmă cu aproape 3 ani la Centrul de sănătate Băneasa, după ce suferise un accident vascular cerebral, ea având mai multe probleme medicale, printre care şi diabet.

Cazul femeii a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după ce s-a aflat despre grava stare de sănătate a acesteia, atunci când s-a dispus transferarea pacienţilor la alte spitale din ţară odată cu desfiinţarea Centrului de sănătate Băneasa.

Conform directorului DSP Constanţa, medicii de la Băneasa 'au lăsat pacienta în aceeaşi poziţie, fără a fi mişcată, până când aceasta a ajuns cu escare cât un crater'.

Sursa: agerpres.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii