Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu se vede, astazi, cu parlamentarii Puterii.

ro

25 May, 2010 12:51 809 Marime text

Şeful statului se întâlneşte cu fiecare grup parlamentar care susţine Guvernul Boc pentru a discuta despre planul de austeritate convenit cu FMI. Nu toate formaţiunile din arcul guvernamental susţin însă pe deplin măsurile anunţate.Spre deosebire de acum două săptămâni, şeful statului va discuta cu fiecare grup parlamentar în parte, după cum urmează:

12:00 - PDL

14:00 - UDMR

15:00 - UNPR

20:00 - grupul minorităţilor naţionale

PDL are parte de rebeli

Democrat-liberalii susţin necondiţionat scăderea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%. Ce-i drept, cu câteva excepţii răzleţe, unele care au făcut-o pe Elena Udrea să se teamă că unii aleşi portocalii ar putea vota o moţiune de cenzură a PSD-ului. Unul dintre rebeli este Daniel Oajdea, deputatul care a organizat la Iaşi o manifestaţie contra scăderii salariilor şi pensiilor.

UDMR şi independenţii nu s-ar atinge de pensiile mici


UDMR vrea să-l înduplece pe şeful statului să nu se atingă de pensiile mici. "Cel mai important este că noi vrem să îi protejăm pe cei cu pensiile mici. Acesta este punctul cel mai sensibil pe care vrem să îl abordăm, vrem să discutăm acest lucru cu preşedintele", a declarat Marko Bela, pentru MEDIAFAX.

O poziţie similară ar putea avea şi parlamentarii independenţi. Aceştia şi-au exprimat mai mult sau mai puţin direct rezervele faţă de scăderea pensiilor mici.

Sursa:realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii