Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu Programul convenit cu FMI este in interes national

ro

10 May, 2010 19:23 705 Marime text

Preşedintele Băsescu a declarat astăzi după întâlnirea cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul, că transparenţa acordului cu instituţiile financiare internaţionale este esenţială şi a menţionat că a lăsat exemplare ale acestui document să fie multiplicate şi distribuite parlamentarilor.

Şeful statului a precizat că percepţia sa este că programul convenit cu FMI va fi susţinut, deoarece este în interes naţional."Este un program care să ne menţină suveranitatea", a spus Băsescu.

El a menţionat că a explicat grupurilor parlamentare acordul cu instituţiile financiare şi apreciază că este esenţială transparenţa acestuia.Preşedintele a adăugat că, în acest sens, a lăsat exemplare ale acestor documente să fie multiplicate şi distribuite parlamentarilor.

Şeful statului a menţionat totodată că a transmis şi informaţii cu privire la situaţia bugetară.El a opinat că probabil puţini parlamentari ştiau că 36% din buget "se duce" pe sistem social, 27% pe salariile din sistemul bugetar şi, în afară de aceasta, din buget se plătesc 10 miliarde de euro datorii şi dobânzi la datorii făcute în perioada 2007-2008.

Preşedintele Băsescu a opinat totodată că România este departe de categoria ţărilor care sunt în dificultate.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii