Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi se dă lupta pentru Argus în Consiliul de Administraţie

ro

13 Sep, 2011 18:20 1252 Marime text

Rezultatele Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de vineri de la Argus Constanţa (UARG) şi controlul viitor al companiei depind în mare parte de deciziile care vor fi luate astăzi de Consiliul de Administraţie al companiei.

Consiliul de Administraţie (CA) al Argus a fost convocat astăzi pentru a stabili numărul de acţiuni cu care vor vota în AGOA din 16/17 septembrie acţionarii care acţionează în mod concertat.

Membrii CA vor decide astfel dacă ţin sau nu cont de oronanţele CNVM din 25 august prin care arbitrul pieţei a decis că firmele controlate de Cătălin Chelu, care deţin circa 33% din acţiunile Argus şi Cati Constanda Simion, care a are circa 5,3% din acţiuni, acţionează în mod concertat. În aceste condiţii, voturile acestui grup de acţionari ar trebui limitate în AGA la 33%.

Chelu susţine însă că se poate vorbi de o concertare şi între SIF Oltenia, care are circa 30% din Argus, şi fondul de investiţii Business Capital for Romania-Opportunity, fond controlat de BCR şi de o firmă în care este acţionar indirect Florin Pogonaru. CNVM nu a decis însă nicio concertare în acest caz.

Continuarea pe http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/astazi-se-da-lupta-pentru-argus-in-consiliul-de-administratie-miza-este-controlul-companiei-de-peste-30-mil-euro-8741049
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii