Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al doilea BPJ fără cvorum la PDL Constanţa Banias ia decizii nestatutar?!

ro

04 Dec, 2010 00:21 1581 Marime text
pdl_desch.jpgDeşi a afirmat că în şedinţa Biroului Permanent Judeţean din această seară a existat cvorum, la întrunire nu au fost prezenţi decât nouă din cei 32 de membri.Cu toate acestea, s-au luat decizii cu privire la desfăşurarea alegerilor interne în judeţ, cât şi preluarea Colegiului 3 rămas fără "responsabil", sub aripa lui Banias şi a lui Manole

Democrat-liberalii constănţeni lasă alegerile interne pe anul viitor. Preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, a declarat că a convenit, alături de colegi, definitivarea alegerilor din colegiile uninominale până la Crăciun, urmând ca atât alegerea conducerii filialei judeţene, cât şi a cele municipale, să aibă loc în luna ianuarie.

Şeful PDL Constanţa a declarat nonşalant că la şedinţa Biroului Permanent Judeţean din această seară a fost cvorum, însă surse interne susţin contrariul. Practic, spun sursele noastre, din cei 32 de membri ai BPJ al PDL Constanţa, la şedinţa din această seară au fost prezenţi doar nouă. Sursele democrat-liberale mai spun că deciziile privind alegerile interne luate în şedinţa din această seară sunt nule de drept, având în vedere că şedinţa a fost nestatutară. Şi ar mai fi o problemă: timp de două şedinţe consecutive ale BPJ nu a existat cvorum, adică nu au fost prezenţi simultan cel puţin 17 membri, ceea ce înseamnă că, în cazul în care şi data viitoare nu va fi întrunit cvorumul, BPJ va fi dizolvat. Cu toate acestea, în condiţiile în care doar nouă membri ai BPJ au fost prezenţi la şedinţă, preşedintele PDL Constanţa a luat decizii în privinţa alegerilor. Banias a declarat că alegerile au fost definitivate în patru dintre cele şase colegii uninominale şi că de monitorizarea finalizării alegerilor se vor ocupa responsabilii de colegii. Sursele noastre au mai precizat că Mircea Banias şi-ar fi luat, de la sine putere, angajamentul ca de Colegiul uninominal nr. 3 să se ocupe personal, alături de Adrian Manole - preferatul său pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PDL Constanţa. Reamintim că responsabil pentru acest colegiu a fost Gheorghiţă Corbu, care anul acesta a demisionat din BPJ. Colegiul nr. 3 include localităţile: Cernavodă, Oltina, Aliman, Rasova, Saligny, Ostrov, Lipniţa, Băneasa, Ion Corvin, Adamclisi, Deleni, Dobromir, Mircea Vodă, Peştera, Cobadin, Independenţa, Chirnogeni şi Ciocîrlia.

Chirilă, supărat pe absenţi

Absenteismul de la şedinţele BPJ îl nemulţumeşte şi pe deputatul Constantin Chirilă, care s-a arătat supărat pe "eternii absenţi". El a arătat că în PDL Constanţa este multă treabă, afirmând: "Nu putem vorbi cu locurile goale". De asemenea, Chirilă a adăugat că ar fi bine ca "starea de provizorat, de interimat" să ia sfârşit odată, iar responsabilităţile să fie clar delimitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii