Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Catavencu despre marea confruntare Ce nu s-a vazut la tv

ro

04 Dec, 2009 14:40 1348 Marime text

Tabăra PSD-PC-PNL

Staff-ul PSD a acreditat la Parlament un grup de cîteva zeci de aplaudaci de galerie a căror menire a fost să urle din toţi plămînii, pe holurile Parlamentului: "Geoa-nă! Geoa-nă!".

Marii absenţi din zona susţinătorilor lui Geoană: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Ilie Sîrbu.

Mihaela Geoană s-a ocupat personal de aşezarea în zona de susţinători PSD. Pe Maia Morgenstern a luat-o de mînă personal şi a adus-o din ultimul rînd, unde stătea iniţial lîngă Dinescu, în primul rînd.

Tabăra PDL

De partea cealaltă, Elena Udrea a fost rugată să stea mai în spate, în rîndul 4.

Traian Ungureanu s-a aşezat lîngă ea şi s-au amuzat adesea pe parcursul celor două ore.

Sever Voinescu, purtătorul de cuvînt al candidatului Băsescu, fuma pe hol, nervos, ţigară după ţigară. A fost avertizat de un pompier să nu mai fumeze lîngă uşa sălii în care avea loc dezbaterea şi să meargă la colţ, în locul prevăzut special pentru fumători.

Celălalt purtător de cuvînt al lui Băsescu, Valeriu Turcan, mai nou cu barbă, a spionat laptopurile jurnaliştilor pe tot parcursul confruntării. Avea în urechi un hands-free şi vorbea adesea la telefon.

Elena Băsescu a dat probabil cîteva zeci de sms-uri. Lumea n-a remarcat decît unghiile ei date cu ojă de culoare neagră.

Presa

În zona rezervată jurnaliştilor au stat frumos pe scaune şi 4-5 persoane pe care nu le ştia nimeni. Toţi tunşi scurt, în sacou şi cravată. Foarte atenţi la discuţiile celor din jur.

Restul

Hrebenciuc a urmărit dezbaterea din biroul său de la Cameră, aflat în imediata apropiere.

La bufetul din colţ, un sandviş subţire, cu pîine, caşcaval, castraveţi muraţi şi mărar - 2,5 lei, iar un pateu cu brînză - 2 lei.

În toiul confruntării, Traian Ungureanu a rămas fără baterie la telefon, el părăsind-o pe Elena Udrea pentru cîteva momente, în căutarea unei prize.

La pauză, Băsescu a părăsit încăperea. Nu singur, ci la braţ cu Monica Macovei: "Te-aş fi luat lîngă mine la partea despre corupţie".

Imediat după anunţarea pauzei, Geoană a primit un telefon. Probabil că era foarte important, din moment ce s-a dus în colţ să vorbească. Cam 3 minute.

Între timp, a reapărut în sala şi Cozmin Guşă. Geoană a notat pe o agendă tot ce i-a spus Guşă.

Şerveţelul cu care s-a şters Mircea Geoană de sudoare a fost scos din geanta Cristianei Copos, la ferma rugăminte a Mihaelei: "Un şerveţe! Acum!".

Cei doi copii ai lui Geoană au apărut în sală abia în partea a doua a confruntării. Întîmplător, ei s-au aşezat chiar lîngă Valeriu Turcan. Anamaria s-a plictisit îngrozitor, după felul în care privea tavanul.

Ilie Năstase şi Maia Morgenstern n-au rezistat pînă la finalul dezbaterii.

Cadoul cu merinde primit de Geoană de la Băsescu a fost rechiziţionat, la final, de deputatul PSD Cristian Rizea.

Pesediştii s-au retras pentru discuţii în biroul lui Geoană de la Senat. Hrebenciuc a apărut şi el acolo.

Băsescu a plecat din Parlament la fel cum a venit: cu nevasta şi cu fetele. Era să fie condus de grupul numeros de aplaudaci pesedişti, dar a găsit, undeva în dreapta, liftul salvator. Avea de coborît un singur etaj.

Sursa: http://www.catavencu.ro/ce_nu_s_a_vazut_la_tv-11574.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii