Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD isi indeparteaza primarii

ro

05 Jun, 2009 02:02 1318 Marime text
colaj_deschidere.jpgValentin Vrabie a demisionat de la şefia PSD Medgidia # La baza gestului său s-ar afla, potrivit unor surse din filială, faptul că persoana sa nu este pe placul noului responsabil zonal al PSD, Cristian Darie

Ape tulburi în PSD Constanţa. Partidul care, imediat după locale, se lăuda că a „înroşit" judeţul prin faptul că a câştigat 42 de primării din 69 pare să se întoarcă împotriva primarilor care i-au adus atâtea mandate.

Supremaţia obţinută de social-democraţi în judeţ pare să devină o medalie cu două feţe pentru PSD, a cărui politică de cadre începe să „rupă" partidul în teritoriu.

Tensiunile dintre primari şi conducerea judeţeană a partidului au fost confirmate prin gestul făcut recent de preşedintele interimar al organizaţiei locale PSD Medgidia, Valentin Vrabie, care a demisionat din funcţie. Surse din cadrul PSD Constanţa ne-au declarat că demisia lui Vrabie s-a primit vinerea trecută, prin fax.

Gestul făcut de Vrabie este cu atât mai surprinzător, cu cât el a fost numit în funcţia de şef al organizaţiei PSD Medgidia imediat după alegerile locale de anul trecut, în şedinţa Conferinţei Judeţene Extraordinare a PSD, din luna august. În desemnarea lui Vrabie în fruntea organizaţiei PSD Medgidia a cântărit foarte mult şi rezultatul obţinut de acesta la alegerile locale din 1 iunie 2008, când a fost ales primar al comunei Peştera cu scorul record de 92,56% din voturi.

Membri ai PSD Medgidia au declarat, sub umbrela anonimatului, că motivul care l-ar fi determinat pe Vrabie să-şi dea demisia de la cârma organizaţiei ar fi relaţiile nu tocmai cordiale cu noul responsabil zonal Cristian Darie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Vrabie: „Confirm, dar nu comentez"

Pentru a verifica această informaţie, l-am contactat pe Valentin Vrabie. Primarul din Peştera ne-a confirmat faptul că a demisionat de la şefia PSD Medgidia, însă nu a dorit să comenteze. „E adevărat, dar nu comentez. Eu rămân primarul comunei Peştera şi îmi văd în continuare de problemele comunităţii mele", a afirmat Valentin Vrabie.

Pentru a încerca să aflăm motivele care l-au determinat pe primarul din Peştera să demisioneze din fruntea organizaţiei Medgidia, l-am contactat telefonic pe consilierul PSD din Medgidia Alin Trifan, care s-a arătat surprins de veste. „Nu ştiu nimic. Nu comentez pentru că demisia este un act de voinţă unilateral", ne-a declarat social-democratul, fără alte comentarii. Colega sa, Luminiţa Vlădescu, s-a arătat, la rândul ei, surprinsă, neştiind că Valentin Vrabie a părăsit şefia filialei PSD Medgidia. „Sunt pur şi simplu surprinsă. Nu ştiu nimic, chiar acum o să-l sun (n.r. pe Valentin Vrabie)", a spus Luminiţa Vlădescu. Modul în care au reacţionat cei doi consilieri poate fi un semn că reprezentanţii conducerii judeţene a PSD Constanţa şi-au luat timp să desemneze un înlocuitor.

Peştera, omisă de CJC în lista cu bani

Totuşi, este intrigantă decizia bruscă a primarului din Peştera de a face un pas înapoi din fruntea organizaţiei ce-i fusese încredinţată de şefii de la judeţ, tocmai datorită rezultatelor obţinute la alegerile locale din iunie 2008.

Să se fi supărat Vrabie din cauza faptului că unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce nu a primit un leu de pe urma Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 164/2009? În ultima şedinţă, prin acest normativ au fost aprobate sume importante pentru opt comunităţi locale, unele aflate la a doua „danie" consistentă din fondurile instituţiei judeţene.

Nicio reacţie din partea lui Darie

Pentru a afla cum se va soluţiona situaţia creată în sânul PSD Medgidia, rămasă fără cap după ce îşi mai revenise din starea de disoluţie în care se afla la finalul mandatului fostului preşedinte, Cornelia Bereş, l-am contactat telefonic, prima dată, pe responsabilul din zona Medgidia al PSD, Cristian Darie. Acesta, însă, nu a binevoit să răspundă apelurilor noastre repetate.

Mazăre: „Întrebaţi-l pe Nicu"

Pentru că pesedistul care se ocupă de PSD Medgidia nu a vrut să comunice cu noi, am încercat să aflăm ce s-a întâmplat la Medgidia de la preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre. Şeful social-democraţilor constănţeni ne-a spus că nu cunoaşte problema, îndemnându-ne să-l contactăm pe prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean. „Nu ştiu. Întrebaţi-l pe Nicu", ne-a declarat Radu Mazăre. Din păcate însă, nu am reuşit să luăm legătură cu Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii