Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problemele continuă la Crucea. Utiltrans nu mai poate susţine finalizarea lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă „Dacă nu îşi asumă obligaţiile asumate prin contract până în iunie 2012, îi acţionăm în instanţă"

ro

30 Sep, 2011 01:48 1830 Marime text
canalizare_crucea_gheorghe_frigioi_1.jpgChiar dacă la începutul lunii iulie conducerea Utiltrans, firmă care se ocupă încă din 2009 de lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în Stupina şi Gălbiori şi de canalizare în localitatea Crucea, promitea că se va respecta contractul şi că va fi finalizat, societatea şi autorităţile locale au căzut de acord că predea lucrările altei firme.

Motivul: societatea nu mai are susţinere financiară pentru a definitiva sistemul de canalizare. Precizăm că SC Utiltrans SRL a câştigat acest contract pe 22 iunie 2009 şi trebuia să îl finalizeze în termen de câteva luni, însă, potrivit celor declarate de primarul Gheorghe Frigioi, până în prezent s-a finalizat 40% din lucrarea totală. Utiltrans a fost somată în nenumărate rânduri să crească ritmul lucrărilor, mai ales că trebuie să se înceapă asfaltarea pe străzile unde alimentarea cu apă şi canalizarea ar fi trebuit să fie definitivate. În ciuda discuţiilor purtate cu conducerea Utiltrans, aceştia au transmis autorităţilor locale că nu mai dispun de resurse financiare pentru a continua lucrarea, urmând a intra în reorganizare. „Ni s-a solicitat acordul pentru predarea lucrărilor. S-a găsit o altă firmă căreia să-i fie concesionate lucrările. Le-am făcut adresă că îi vom acţiona în instanţă dacă nu îşi respectă obligaţiile asumate prin contract până în iunie 2012, când va expira şi autorizaţia de construire", a spus primarul. Acesta a spus totuşi că pe porţiunea de lucrare finalizată se vor începe lucrările de asfaltare. Străzile laterale au fost finalizate şi a mai rămas de realizat doar partea centrală a satelor.

Se vor asfalta doar drumurile pe care a fost deja făcută canalizarea

Chiar dacă autorităţile locale întâmpină aceste probleme, primarul spune că proiectele se derulează în continuare, unele sunt pe care de a se concretiza, altele sunt deja depuse şi se aşteaptă răspuns în ceea ce priveşte finanţarea. Zilele următoare, va fi pus în practică proiectul pe Măsura 322, un proiect integrat cu mai multe componente, pentru care s-a primit deja finanţare. Este vorba despre proiectul referitor la demararea lucrărilor de asfaltare a străzilor din Crucea şi Stupina - străzile interioare, în total 12,5 km. „A fost emisă autorizaţia de construire. Până în 2012 lucrările trebuie să fie gata. Străzile care se asfaltează acum nu au mai beneficiat de acest lucru niciodată", spune primarul.

Sediul Poliţiei Locale şi şcoala au intrat în reabilitare totală

De asemenea, este pe ultima sută de metri lucrarea de reabilitare şi extindere a dispensarului uman din Crucea, care a fost adus la standarde europene, totul fiind schimbat. În plus, şi şcoala din Crucea, aflată vizavi de Primărie, a intrat în reabilitare. Clădirea are o capacitate de 12 clase, în care învăţau în două schimburi în total 550 de copii. „Din 1970 nu a mai beneficiat de o reabilitare cum se cuvine. Aici se va schimba tot şi se va extinde şi clădirea, plus că se vor efectua lucrări de schimbare a instalaţiei electrice şi se va monta o centrală termică", a completat edilul. Acesta mai aşteaptă începerea lucrărilor la grădiniţa nouă, fondurile pentru realizarea investiţiei fiind obţinute prin Ministerul Educaţiei, terenul pe care se va ridica această investiţie fiind deja trecut în domeniul public. Proiecte pentru obţinerea de fonduri pe diferite Măsuri mai sunt pentru realizarea unui parc fotovoltaic care va asigura independenţa energetică a comunei, altul pentru împăduriri, altul pentru drumuri de exploataţie, dar şi unul privind reabilitarea şcolii din Băltăgeşti.

Şi sediul Poliţiei Locale din Crucea a intrat în reabilitare totală, mai ales că acum aici s-a închegat o secţie căreia îi sunt arondate nouă comune: Horia, Saraiu, Topalu, Pantelimon, Vulturu, Crucea, Ciobanu, Ghindăreşti şi Gârliciu, în total 21 de poliţişti. Pe lângă reparaţii capitale şi dotări, în faţa postului de poliţie se vor crea şi câteva locuri de parcare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii